Vučić: Znam ko je novi ministar odbrane!
Foto: KURIR

Lider SNS

Vučić: Znam ko je novi ministar odbrane!

Politika -
Od URS očekujem odgovore i u narednim nedeljama znaće se ko, šta, kako, kao i koje poslove će obavljati u Vladi Srbije, naveo je vicepremijer. Nova vlada pred Skupštinom oko 20. avgusta

PANČEVO - Vicepremijer i lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se oko 20. avgusta u Skupštini Srbije raspravljati o novoj, "rekonstruisanoj vladi", koju će, prema njegovim očekivanjima, činiti isti koalicioni partneri.Vučić je rekao da očekuje stav URS, ali je istakao da je većinska podrška u Skupštini u svakom slučaju nesporna."Od URS očekujem odgovore i u narednim nedeljama znaće se ko, šta, kako, kao i koje poslove će obavljati u Vladi Srbije", rekao je Vučić u Pančevu posle obilaska Specijalne brigade.Na pitanje ko bi, ukoliko stigne negativan odgovor URS-a, tu stranku mogao da zameni u rekonstruisanoj vladi, Vučić je rekao da se o tome ne bi izjašnjavao pre razgovora sa svim koalicionim partnerima, ali da on lično nije razmišljao o drugim strankama, osim postojećih, koje bi činile novu vladu."Imaćemo većinu poslanika u skupštini", ukazao je vicepremijer i dodao da će rekonstrukcija biti sveobuhvatna i da će to biti "praktično nova vlada".On je rekao da SNS ima rešenje za mesto minstra odbrane postoji, ali nije želeo da ga otkriva."Ne znam ko bi drugi osim nekog iz Srpke napredne stranke u ovom rasporedu snaga to mogao da bude. Ja znam ko je to, a znaćete i vi u narednih nekoliko dana", rekao je Vučić.

Vučić: Zadatak mog naslednika - stanovi za vojnike

Vučić je najavio da će u narednom periodu najvažnije biti opremanje ratnog vazduhoplovstva, a da će njegovom nasledniku ostati zadatak da obezbedi neophodne stanove za pripadnike Vojske. Vučić, koji je juče najavio da u novoj vladi neće biti ministar odbrane, novinarima u Pančevu je kazao da ima kandidata za to mesto ali nije želeo da govori ko će biti novi ministar odbrane. Vučić je danas u Pančevu posetio jedinice specijalne brigade Vojske Srbije. Sumirajući godinu dana na čelu Ministarstva odbrane, Vučić je rekao da je to ministarsvo radilo najtranspartnije od svih delova vlade i trudilo se da racionalno troši budžetska sredstva. "Ponosan sam na Vojsku Srbije zato što je pokazala visok nivo spremnosti i obučenosti", rekao je ministar odbrane. On je naveo da je Vojska Srbije dovoljno obučena, spremna i opremljena da može da brani državne granice i da po tome ni malo ne zaostaje za armijama u regionu. Vučić je kazao da će razgovori o kupovini novih borbenih aviona uskoro biti završeni. "Tada će se znati šta će biti nabavljeno i kakav će kreditni aranžman biti pošto Srbija nema sopstvenih sredstava za tu nabavku", naveo je ministar odbrane Aleksandar Vučić govoreći o opremanju ratnog vazduhoplovostva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track