EULEKS šalje policijske savetnike na sever Kosova

Pojačanje

EULEKS šalje policijske savetnike na sever Kosova

Politika -
Svesni smo da postoji novi policijski tim na severu, i kao što smo uradili i sa drugim regionalnim komandirima, nudimo našu ekspertizu i podršku, da bi on mogao da dostigne najviše moguće standarda u radu policije", naveo je Borhart šef Euleksa

PRIŠTINA - Misija Euleks raspoređuje iskusne policijske savetnike iz Prištine u Kosovsku Mitrovicu, kako bi podržali vršioca dužnosti regionalnog komandira kosovske policije na severu Nenada Đurića, saopšteno je u Prištini.

Policijski savetnici, njih ukupno 23, će povećati podršku Kosovskoj policiji "na severu u smislu savetovanja, praćenja i nadgledanja koji su već u toku", saopštio je Euleks.

Šef Euleksa Bernd Borhart je objasnio da je njegova odluka da pošalje dodatne savetnike na sever doneta kao priznanje za posebne izazove koji postoje kada je u pitanju uspešan rad policije na severu, "naročito u svetlu situacije poslednjih nekoliko dana".

"Svesni smo da postoji novi policijski tim na severu, i kao što smo uradili i sa drugim regionalnim komandirima, nudimo našu ekspertizu i podršku, da bi on mogao da dostigne najviše moguće standarda u radu policije", naveo je Borhart u saospstenju.

Regionalni komandni tim je osnovan po sporazumu postignutom u dijaloga između Prištine i Beograda aprila 2013. godine, podseća se u saopštenju.

Pregrupisavanje će pomoći da se obezbedi da Euleks "pruži stalni i "udruženi" pristup kada je u pitanju nadgledanje, savetovanje i praćenje na svim nivoima unutar komandne strukture Kosovske policije.

Euleks će, kako je navedeno, uložiti poseban napor da podrži implementaciju dijaloga Beograda i Prištine, "a poseban akcenat stavljamo na izgradnju kapaciteta koji će poboljšati policiju na severu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track