DAČIĆ SOCIJALISTIMA: Budite apostoli koji će širiti novu veru!
Foto: Tanjug

Sednica Glavnog odbora SPS

DAČIĆ SOCIJALISTIMA: Budite apostoli koji će širiti novu veru!

Politika -
Pozivam vas da budete apostoli koji će širiti novu veru po Srbiji. Veru nije širio samo Hrist nego su mu za to bili potrebni i apostoli, rekao je predsednik SPS
1 / 7 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Predsednik SPS Ivica Dačić, koji je i premijer Srbije, rekao je danas na sednici Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije, da je ponosan što je premijer vlade koja je otvorila pregovore sa EU.

On je ocenio da samo promenjena Srbija može da ima budućnost i da iako se nalazi pred vlatima EU, ovakva u nju neće ući, zbog čega su potrebne promene."Srbija je pred vratima Evrope, ali ovakva u tu Evropu sigurno neće ući bez obzira što smo mnogo uradili i postigli istorijske pomake i dogovore i što smo posle mnogo godina prva vlada koja je postigla konkretne rezultate. Sve to neće biti dovoljno", rekao je Dačić.On je u izlaganju na sednici GO SPS, naglasio da ukoliko želimo promene "moramo da menjamo i nas same, šta radimo i kako radimo i čitav sistem kako bi Srbija išla napred".

"I ako ovako nastavimo, mi ćemo sigurno biti sledeći koji će biti primljeni", rekao je Dačić.

"Postavili smo ciljeve: pregovori sa EU, smanjenje stope nezaposlenosti...zato sam kao premijer predložio promene u ekonomskoj sferi kako bi se dobilo ubrzanje", rekao je Dačić.

On je članove SPS pozvao da rade za Srbiju, a ne za sebe. "Pozivam vas da budete apostoli koji će širiti novu veru po Srbiji. Veru nije širio samo Hris nego su mu za to bili potrebni i apostoli", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da je današnja sednica GO važna, jer na njoj treba govoriti o budućnosti i to ne samo SPS nego i budućnosti za koju je ta partija odgovorna.Premijer se takođe zahvalio Žarku Obradoviću i Milutinu Mrkonjiću koji su sami predložili da se iaberu novi ministri.

Govoreći o Kosovu, on je rekao da Srbija nikada nije imala blagonaklon odnos međunarodne zajednice.

"Naprotiv, bilo je predrasuda i toga da se Srbija osudi pre vremena. Sada je slika popravljena, nikada nije bila bolja slika o Srbiji", objasnio je on.

Sednici, između ostalih, prisustvuju zamenik predsednika SPS Žarko Obradović, potpredsednici stranke Slavica Đukić Dejanović, Milutin Mrkonjić, Dijana Vukomanović...Sednici prisustvuju i funkcioneri stranke Petar Škundrić, Aleksandar Antić, Veljko Odalović, Dušan Bajatović, Vanja Vukić... Predsedništvo SPS jednoglasno je podržalo odluku Dačića o prekompoziciji vladajuće koalicije i predlog da Mlađan Dinkić i URS ne budu više u Vladi Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track