STRANCI OSVAJAJU PARTIJE: Nigerijac član Vulinove stranke!
Foto: Facebook

Ideja vodilja

STRANCI OSVAJAJU PARTIJE: Nigerijac član Vulinove stranke!

Politika -
Moja ideja vodilja u ovom poslu je socijalna pravda i jednakost. To su mi usadili još otac i stric, koji su bili političari u Nigeriji, kaže Rubeno Ojejele

NOVI SAD - Dok državni vrh podrobno razmatra mogućnost angažovanja inostranih stručnjaka i savetnika u Vladi, srpskom političkom scenom uveliko hodaju stranci. Gotovo da ne postoji veća stranka koja u svojim redovima nema nekoga ko nije rođen ovde i kome naše državljanstvo nije primarno.Jedan od njih je i Nigerijac Rubeno Ojejele, član novosadskog odbora Pokreta socijalista. U Srbiju je došao davne 1980. godine, a u politiku uplovio nedavno."Odlučio sam se za stranku Aleksandra Vulina zato što sam ja socijalista u duši, a ona programski najviše brine o običnim ljudima", kaže Ojejele.

"Moja ideja vodilja u ovom poslu je socijalna pravda i jednakost. To su mi usadili još otac i stric, koji su bili političari u Nigeriji".Ojejele na odbacuje mogućnost da jednog dana uđe u klupe novosadskog ili pokrajinskog parlamenta, ali, kako kaže, ima drugačije ambicije:"Više bih voleo da moj zadatak bude da pomažem običnim ljudima koji žive u mom komšiluku na Detelinari".Nemaju samo Vulinovi socijalisti strance u svojim redovima. Pojačanjem preko „grane“ mogu da se pohvale i naprednjaci.

"Imamo članove koji dolaze iz Afrike, ali i sa Bliskog istoka. Međutim, ne vodimo evidenciju, jer su nama svi isti i na pravimo razlike. Svako ko se bori za stranku može da napreduje", rekli su u SNS.I radikali su knjižice podelili rođenima van Srbije:"Radimo reviziju članstva i ne znamo koliko tačno takvih slučajeva postoji. Imamo jednog lekara u Rumi koji je iz Jordana, a pridružilo nam se i nekoliko Rusa i Belorusa. Najpoznatiji naš član, iz te grupe, je ruski političar i diplomata Dmitri Rogozin, kome smo uručili počasnu knjižicu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track