Ljajić: Neki bi rado ušli u Vladu
Foto: Zorana Jeftić

Ministar trgovine i telekomunikacija o izvršnoj vlasti

Ljajić: Neki bi rado ušli u Vladu

Politika -
Nema bitnijih promena uprkos tome što je ranije vladu podržavalo 140 i nešto, a sada 128 poslanika, zato što je dugačak red onih koji bi mogli da uđu u ovu vladu, kaže Ljajić

BEOGRAD - Vlada Srbije nije ugrožena što se tiče većine i ne postoji nikakva opasnost da padne, jedino može samu sebe da obori, smatra ministar trgovine i telekomunikacija i predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić.

Ljajić ističe da postoje stranke koje bi rado ušle u vladu, a postoje i one koje će vladu podržavati od slučaja do slučaja, tako da nema bitnijih promena posle odlaska URS-a.

„Nema bitnijih promena uprkos tome što je ranije vladu podržavalo 140 i nešto, a sada 128 poslanika, zato što je dugačak red onih koji bi mogli da uđu u ovu vladu. Tako da manje stranke nemaju neki veći uticaj, iako bi to bilo logično ako je suditi po broju poslanika", rekao je Ljajić.

On je kazao da njegova strankanije uključena u razgovore o rekonstrukciji vlade.

"Mi nismo uključeni, a koliko znam niko drugi i ne učestvuje. To je i razumljivo, ipak su SNS i SPS pravili ovu koaliciju i stožerne su stranke. Ali, očekujem da u onom delu koji se tiče Zakona o ministarstvima budemo konsultovani", rekao je Ljajić..

Ljajić smatra da se poslovi nekih ministarstva preklapaju, poput energetike i rudarstva, a zaštitom životne sredine se bavi više njih, što bi trebalo da bude ispravljeno.

Što se tiče stava kada je reč o promeni vlasti u Beogradu, Ljajić kaže "niti je bilo kakvih razgovora o toj temi, niti je iko od nas bilo šta tu tražio".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track