SRBI SA SEVERA KIM: Izbora će biti sa nama ili bez nas!

Posle sastanka sa državnim vrhom Srbije

SRBI SA SEVERA KIM: Izbora će biti sa nama ili bez nas!

Politika -
Ono o čemu smo danas razgovarali prenećemo odbornicima - predstavnicima građana, prenećemo im i sve naše strepnje i strahove a na građanima je da odluče da li će izaći na izbore ili ne", kazao je Milović.

BEOGRAD - Državni vrh je predstavnicima Srba sa severa pokrajine danas ponovo poručio da će lokalnih izbora na Kosovu biti bez obzira da li će kosovski Srbi odlučiti da na njih izađu, izjavio je predsednik Opštine Zvečan Dragiša Milović.

"Ponovljeno nam je da će izbora biti sa nama ili bez nas", rekao je Milović.

Milović je dodao da će narednih dana predočiti skuštinama i odbornicima sve strahove i strepnje, nakon čega će na građanima biti da odluče da li će izaći na izbore koje Priština organizuje 3. novembra.

"Ono o čemu smo danas razgovarali prenećemo odbornicima - predstavnicima građana, prenećemo im i sve naše strepnje i strahove a na građanima je da odluče da li će izaći na izbore ili ne", kazao je Milović.

Prema njegovim rečima, potrebno je još nekoliko dana da opštinske skupštine zauzmu stav o izborima.

"Potrebno je još nekoliko dana da to javno iznesemo na skupštinama a svako će sam odlučiti da li će privatiti izbore ili ne, pogotovo ako na listićima bude pisalo Republika Kosovo", rekao je Milović.

Predsednik Opštine Zvečan rekao je treba sačekati zajednički stav i dodao da on lično neće izaći na izbore.

Pored predsednika opštine Zvečan na sastanku u Predsedništvu Srbije sa predsednikom Tomislavom Nikolićem, premijerom Ivicom Dačićem, direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandrom Vulinom bili su predstavnici opština sa severa - Zubinog Potoka, Leposavića i Kosovske Mitrovice, kao načelnik Kosovskomitrovačkog okruga i čelnik mitovačkog Zdravstvenog centra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track