ZORANA MIHAJLOVIĆ: Ovo nije Dačićeva nego Vlada Srbije
Foto: Zorana Jevtic

Odgovor socijalistima

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Ovo nije Dačićeva nego Vlada Srbije

Politika -
Dogovor o resorima i budućim ministrima još nije postignut, ali će za nedelju dana Predsedništvo SNS izneti konkretna imena

BEOGRAD - Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović izjavila je danas da još nije postignut dogovor ni o resorima, niti o budućim ministrima, da će se iduće sedmice intenzivirati razgovori o rekonstrukciji na svim nivoima, a povodom pojedinih izjava iz SPS, istakla da ovo "nije vlada Ivice Dačića, već Vlada Srbije".

Mihajlović je na pres konferenciji u sedištu SNS rekla da se rešenja za rekonstruisanu vladu mogu očekivati iduće sedmice, posle intenziviranja razgovora i unutar stranke, i sa koalicionim partnertima.

"Još nisu postignuti dogovori ni o resorima, niti o konkretnim imenima", rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, za sedam-osam dana biće održano Predsedništvo SNS, na kojem će se izjasniti o konkretnim predlozima.

Na pitanje da li će biti formirano posebno ministarstvo za evropske integrcije, i da li će biti izdvojen resor za zaštitu čovekove okoline, ona je rekla da "sve što se pojavljuje u medijima iz takozvanih obaveštenih izvora, kao i imena o kojima se govori, su samo spekulacije, jer razgovori još traju", i unutar SNS i sa partnerima."Sve će biti poznato 26, 27. avgusta, kada predlozi dođu u Skupštinu", precizirala je.

Povodom izjave potpredsednice SPS Slavice Đukić Dejanović da je "ovo Dačićeva vlada", ona je rekla: "Ovo nije vlada Ivice Dačića, ovo je vlada Srbije".

Komentarišući poziv Lazaru Krstiću da vodi resor finansija, Mihjlović je rekla da je njena stranka ponosna na činjenicu da je on spreman da se angažuje u vladi i na napretku naše zemlje, te da je njegov dolazak signal svim našim mladim, obrazovanim ljudima u svetu da Srbija računa sa njihovim znanjem.

Predlogom Krstiću da bude ministar u Vladi Srbije, SNS je pokazala da je njen ključni kriterijum za izbor kadrova stručnost i znanje, a ne partijska pripadnost.

http://www.youtube.com/watch?v=Yo9AZtG9y00

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track