Nova Vlada Srbije znaće se 24. avgusta
Foto: Tanjug

Rekonstrukcija izvršne vlasti

Nova Vlada Srbije znaće se 24. avgusta

Politika -
Sledeće subote trebalo bi da se sastane Predsedništvo SNS, a odmah zatim i da se održi glavni odbor te stranke.Tokom sledeće nedelje "karte" će otkriti i SPS

BEOGRAD - Kako će okvirno izgledati rekonstruisana vlada, koliko će brojati resora i ko će biti novi kadrovi u Nemanjinoj 11, znaće se u subotu, 24. avgusta, dva dana pre nego što će parlament započeti raspravu o predlozima za nove ministre.

Sledeće subote trebalo bi da se sastane Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS), a odmah zatim i da se održi glavni odbor te stranke.

Tokom sledeće nedelje "karte" će otkriti i Socijalistička partija Srbije (SPS).

Premijer Ivica Dačić rekao je da socijalisti narednih dana, takođe, imaju sastanak Predsedništva.

"Obavićemo konsultacije o svim resorima i izaći sa svojim kandidatima za ministre. Ta pitanja su u ingerenciji Predsedništva i na njemu ćemo doneti konačnu odluku", rekao je Dačić.

Ministarka energetike i potpredsednica SNS Zorana Mihajlović poručila je u petak da će se narednih dana intenzivirati razgovori o rekonstrukciji na svim nivoima.

"Još nisu postignuti dogovori ni o resorima, niti o konkretnim imenima. Informacije koje se pojavljuju u medijima o posebnim ministarstvima evropskih integracija i zaštite životne sredine samo su spekulacije jer razgovori još traju, i unutar SNS i sa partnerima. Sve će biti poznato 26. avgusta, kada predlozi dođu u Skupštinu", kazala je Mihajlovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track