Momčilo Krajišnik odlučuje o političkom angažmanu

Bivši predsednik narodne Skupštine RS uskoro na slobodi

Momčilo Krajišnik odlučuje o političkom angažmanu

Politika -
Lider SDS-a je naveo da su vrata ove stranke otvorena za Krajišnika koji je na Haškom tribunalu bio osuđen na 20 godina zatvora

BANJALUKA - Lider Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić izjavio je u subotu veče da će bivši visoki funkcioner Republike Srpske i SDS Momčilo Krajišnik sam odlučiti o tome da li će se po izlasku na slobodu i povratku u Republiku Srpsku ponovo politički angažovati.

Lider SDS-a je naveo da su vrata ove stranke otvorena za Krajišnika koji je na Haškom tribunalu bio osuđen na 20 godina zatvora.

Bosić je ocenio da je Krajišnik dao veliku žrtvu za stvaranje Republike Srpske, tako što je kao ratni predsednik Narodne skupštine RS osuđen za ratne zločine i proveo godine u zatvorima u Hagu i u Londonu.

Krajišnik će biti oslobođen 1. septembra iz zatvora u Velikoj Britaniji, gde služi kaznu od 20 godina zatvora na koju ga je osudio Haški tribunal zbog proterivanja muslimana i Hrvata tokom rata u BiH.

Lider SDS je za banjalučku Alternativnu televiziju (ATV) kazao da je posredovao u kabinetu predsednika RS Milorada Dodika da taj kabinet organizuje i obezbedi prevoz Krajišnika na Pale, gde mu se nalazi porodica, kao i da je dobio obećanje da će to biti i učinjeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track