Mihajlović: Nismo tražili od Dačića da se povuče
Foto: Marina Lopičić

Ministarka energetike i zamenica predsednika SNS

Mihajlović: Nismo tražili od Dačića da se povuče

Politika -
Nijednog trenutka nismo tražili niti uslovljavali nijednog koalicionog partnera, pa ni premijera Ivicu Dačića da se povuče iz MUP-a. Ja bih rekla da tu neko zamenjuje teze, a to nije SNS, rekla je Mihajlovićeva

BEOGRAD - Ministarka energetike i zamenica predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović izjavila je da ta stranka nije uslovljavala nijednog koalicionog partnera, pa ni premijera Ivicu Dačića da se povuče iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

"Nijednog trenutka nismo tražili niti uslovljavali nijednog koalicionog partnera, pa ni premijera Ivicu Dačića da se povuče iz MUP-a. Ja bih rekla da tu neko zamenjuje teze, a to nije SNS", rekla je Mihajlovićeva.

Na pitanje lista da li je bio njen posao da od Dačića traži da podnese izveštaj o radu MUP-a, s obzirom na to da je ona samo jedan od ministara, Mihajlovićeva je odgovorila: "U pravu ste, ja sam samo jedan od sedam miliona građana Srbije".

Ona je istakla i da se ne slaže sa tvrdnjama da unutar SNS-a nema dovoljno kadrova, zbog čega ova stranka mora da poseže za strancima.

"To su komentari opozicije i to one koja nas je dovela u jednu od najtežih kriza. Mi se trudimo da prilagodimo kadrovska rešenja ciljevima vlade i prilikama u kojima se nalazimo. Ne delimo mandate prijateljima", dodala je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da smatra, da uprkos tome što je predsednik SNS Aleksandar Vučić više puta rekao da neće biti premijer bez izbora, Srbiji upravo potreban mlad, energičan i vredan čovek kakav je on.

Na pitanje ko će biti novi predsednik Skupštine, Mihajlovićeva je rekla da je dosadašnji predsednik Nebojša Stefanović uveo nov način ponašanja u radu parlamenta i da veruje da on može da obavlja mnoge odgovorne funkcije.

Na konstataciju da postoji utisak da je odustala od smene direktora "Srbijagasa" Dušana Bajatovića i da je to zato što ga štite Rusi, ministarka energetike je rekla da je "medijima zanimljivije da predstave pitanje poslovanja "Srbjagasa" kao pitanje ličnog odnosa ministra i direktora".

"Nema emocija, niti je to pitanje partijskih odnosa. Oduvek sam se zalagala za promenu načina funcionisanja "Srbijagasa", jer sadašnje poslovanje sa ogromnim dugovima i rapidno smanjenje kapitala ugrožava upravo projekte koji se rade sa Rusima", istakla je ona.

Na pitanje da li odustajanje od smene Bajatovića znači da je za ovu vladu politika bitnija od rezultata, Mihajlovićeva je rekla da je sve što je dosad uradio SNS u Vladi dakaz da su toj stranci rezultati jedino merilo uspešnosti.

"SNS se razlikuje od ostalih partija, nema jednoumlja, govorimo šta mislimo i menjamo standarde", kazala je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track