MUKE S KADROVIMA: U SPS zapelo zbog Mrkonjićevog resora!

Socijalisti u problemu: Vlada im zadaje glavobolju

MUKE S KADROVIMA: U SPS zapelo zbog Mrkonjićevog resora!

Politika -
Socijaliste potresaju unutrašnje trzavice otkako su u rekonstrukciji Vlade smenjeni Mrkonjić i Žarko Obradović, koji su vrlo uticajni u stranci

BEOGRAD - Mrka nema alternativu?!SPS ne može da nađe odgovarajući kadar koji bi umesto smenjenog Milutina Mrkonjića obavljao funkciju ministra saobraćaja, saznaje Kurir iz dobro obaveštenog izvora.Previranja- Otkako su u rekonstrukciji smenjeni Mrkonjić i Žarko Obradović, socijalisti su u problemu. Ova dvojica imaju veliki uticaj u Socijalističkoj partiji Srbije, pa je njihovim odlaskom iz Vlade stranka ozbiljno uzdrmana. Od unutarstranačkih problema i ne mogu ozbiljno da se posvete traženju kadrova - kaže naš izvor.Inače, Vicepremijer Aleksandar Vučić juče je najavio da će konačnu odluku o kadrovskim rešenjima u Vladi Srbije njegova stranka doneti u nedelju na sednici Predsedništva i Glavnog odbora. Vučić je najavio da će među savetnicima ministara biti strani stručnjaci iz celog sveta, čak i neki bivši premijeri razvijenih evropskih zemalja.Rodić za odbranu- Oni su sa zadovoljstvom prihvatili našu ponudu i jedan od njih biće i moj savetnik - najavio je Vučić, ali nije precizirao ko će to biti.Potpredsednik Vlade demantovao je informacije da će njegov savetnik za ekonomiju Siniša Mali biti novi ministar privrede, ali je potvrdio da je kandidat za ministra odbrane direktor BIA Nebojša Rodić, za koga je kazao da je dobro radio svoj sadašnji posao.- To je čovek koji ništa nije zloupotrebio i mislim da cela Srbija može da bude zadovoljna kako je vodio posao - ocenio je vicepremijer Aleksandar Vučić i dodao da postoji više kandidata za novog direktora BIA.

Mrkonjić: Učinićemo sve da vratimo Miru i Marka u SrbijuPotpredsednik SPS Milutin Mrkonjić je juče, kao i prethodnih godina, položio cveće na grob Slobodana Miloševića u Požarevcu. On je rekao da je došao u svojstvu Miloševićevog dugogodišnjeg prijatelja i istakao da će učiniti sve da se njegova porodica, udovica Mirjana i sin Marko, vrati u zemlju.Žestoko je osudio postavku koju je Memorijalni muzej Nirnberškog suđenja nedavno predstavio javnosti, a u kojoj su bivši predsednik SRJ i srpsko rukovodstvo prikazani kao isključivi krivci za zločine na teritoriji bivše Jugoslavije. Mrkonjić smatra da država mora odlučnije da reaguje na ovakve optužbe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track