Lazar Krstić: Promene u penzionom sistemu, zdravstvu i prosveti
Foto: Zorana Jeftić

Budući ministar finansija na RTS

Lazar Krstić: Promene u penzionom sistemu, zdravstvu i prosveti

Politika -
Kao svoj prvi test kada postane ministar finansija Srbije najavio je izradu budžeta Srbije za 2014. godinu, ali i sprovođenje akcionog plana vlade u finansijama

BEOGRAD - Budući ministar finansija Srbije Lazar Krstić izjavio je da bez političke podrške neće moći da sprovede reformu javnih finansija u Srbiji, ali je istakao da je uveren da ga i premijer i prvi potpredsednik vlade podržavaju u tom poslu.

"Došao sam na lični poziv (prvog potpredsednika vlade) Aleksandra Vučića, ali sam proteklih dana razgovarao i sa premijerom (Ivicom Dačićem) i još nekim članovima vlade. Smatram da postoji politička volja za zaokret u finansijama i ta podrška će biti neophodna", rekao je on Radio-televiziji Srbije.

Krstić je rekao da mu je pre prihvatanja posla bilo važno da sagleda da li je uopšte moguće izvesti stvari na pravi put u srpskim finansijsma i da je nakon analize zaključio da je to izvodljivo. Druga stvar koja mu je bila važna je, kako je naveo, politička volja za sprovođenje reformi i on smatra da takvo raspoloženje u Vladi Srbije postoji.

Kao svoj prvi test kada postane ministar finansija Srbije najavio je izradu budžeta Srbije za 2014. godinu, ali i sprovođenje akcionog plana vlade u finansijama.

"Radićemo na povećanju budžetskih prihoda, zahvatanjem većeg dela poreskih obveznika, i ograničićemo troškove i subvencije (javnim preduzećima). Moraćemo da krenemo u promene u penzionom sistemu, ali i zdravstvu i prosveti", rekao je Krstić. Budući ministar je ponovio da će svi morati da plaćaju porez i da tu neće biti izuzetaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track