DAN RASPLETA: Vlada Srbije i stranke o rekonstrukciji
Foto: Biro Za Saradnju Sa Medijima

Vučić i Dačić dogovorili okvir

DAN RASPLETA: Vlada Srbije i stranke o rekonstrukciji

Politika -
Sednica vlade zakazana je za 9 sati i na njoj bi trebalo da se razmotre izmene Zakona o ministarstvima
1 / 5 Foto: Biro Za Saradnju Sa Medijima

BEOGRAD - Detalji u vezi sa rekonstrukcijom vlade očekuje se da budu poznati danas nakon sednica Vlade Srbije i najviših organa dve vodeće stranke vladajuće koalicije Socijalističke partije Srbije i Srpske napredne stranke.

Sednica Vlade Srbije počela je oko devet časova i očekuje se da Predlog izmena Zakona po hitnom postupku bude upućen u skupštinsku proceduru.

Potpredsednik SPS-a Branko Ružić rekao je da su lideri vladajućih stranaka Aleksandar Vučić i Ivica Dačić dogovorili okvir rekonstrukcije vlade "u strukturalnom i personalnom smislu".

Nakon toga SNS će u Centru Sava u 11.00 sati održati sednicu Glavnog odbora na kojoj bi trebalo da se utvrde kandidati za ministre u rekonstruisanoj vladi, posle koje se očekuje obraćanje lidera naprednjaka.

Na istu temu SPS će održati sednicu predsedništva u 12 sati u centrali stranke na Studentskom trgu.

Kako je ranije najavljeno sednica Skupštine Srbije sa temom rekonstrukcije vlade trebalo bi da počne u ponedeljak 26. avgusta.

Najvažniji cilj Vlade Srbije u narednom periodu, prema nedavnim izjavama premijera Dačića i prvog potrpredsednika vlade Aleksandra Vučića, jeste modernizacija države, razvoj ekonomije i obezbeđivanje posla građanima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track