Zahvalni Dinkić: Vučić se uzdigao iznad dnevne politike
Foto: Fonet

Zamenik u Komitetu za saradnju sa UAE

Zahvalni Dinkić: Vučić se uzdigao iznad dnevne politike

Politika -
Zahvaljujem gospodinu Vučiću na ukazanom poverenju. Veoma mi je drago, što se neko uzdigao iznad dnevne politike, i prepoznao moj rad, trud i ostvarene rezultate, istakao je Dinkić

BEOGRAD - Ne može bez Dinkića.Vlada Srbije juče je imenovala odlazećeg ministra za finansije i privredu Mlađana Dinkića za zamenika prvog potpredsednika Aleksandra Vučića u Komitetu za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Vlada je Dinkića imenovala na Vučićev predlog, a vicepremijer je tu tačku lično stavio na dnevni red i objasnio ministrima da su Emiraćani izuzetno zadovoljni dosadašnjom saradnjom s Dinkićem i da se oni vezuju za ljude, a ne za funkcije.Dinkić: Čast mi jeMlađan Dinkić je izjavio za Kurir da mu je čast što će biti u prilici da i dalje zastupa interese Srbije u saradnji sa Emiratima i Aleksandru Vučiću zahvalio na ukazanom poverenju.- Veoma mi je drago što se neko izdigao iznad dnevne politike i prepoznao moj rad, trud i ostvarene rezultate. Nastojaću da prijateljstvo koje imam s porodicom šeika Muhameda i drugim uticajnim ljudima u Emiratima usmerim u korist građana Srbije - rekao je Dinkić i dodao:- Nije važno što više neću biti ministar u ovoj vladi, važno mi je da pomognem da što više investicija dođe u sve regione Srbije i da se što više ljudi zaposli. Vlade dolaze i odlaze, a samo dela ostaju. Moj tim je sa Emiraćanima već daleko odmakao u pripremi nekoliko velikih investicionih projekata nakon što smo uspešno ugovorili strateško partnerstvo „Itihada“ i „Jata“.Ugled među ArapimaVicepremijer Vučić juče je naglasio da je za tu odluku glasao i premijer Ivica Dačić, ali i svi ministri. Vučić je rekao da je Dinkić predložen po uobičajenoj proceduri.- Vlada ga je predložila. S nekim ljudima u svetu ne razgovaraju funkcije i funkcioneri, nego ljudi. Nadam se da će u ovoj zemlji, i kad odemo s vlasti, biti dovoljno pameti da i mene neko angažuje da razgovaram s predstavnicima pojedinih arapskih zemalja, zato što tamo uživam veliki ugled - rekao je Vučić.

Dačić: Ne smeta miLider SPS i predsednik Vlade Ivica Dačić rekao je da mu ne smeta što je Mlađan Dinkić imenovan za zamenika predsednika Komiteta za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.- Dinkić je ministar finansija i sarađivao je zajedno s Vučićem sa kompanijama iz UAE - podsetio je Dačić, i dodao da to ne znači da URS ostaje u Vladi. On je istakao da je svako ko može da pomogne državi dobrodošao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track