Od tetkinog kauča do milionera!

Holivudski san

Od tetkinog kauča do milionera!

Politika -
Božidar Đelić ove godine je prijavio da su u njegovom vlasništvu vila od 425 kvadrata na Senjaku, šuma od 32 ara, firma Haus ov Jurop...

BEOGRAD - U Srbiji ostvario Holivudski san!Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke da se kandidat te stranke za ministra finansija Lazar Krstić razlikuje od bivšeg potpredsednika Vlade i funkcionera DS Božidara Đelića po tome što za vreme svog mandata neće zaraditi 11,5 miliona evra.- Siguran sam da Đelić kada je došao ovde, nije bio mnogo bogat, a sada kada odlazi odavde, veoma je bogat. Garantujem unapred da Lazar Krstić pristojno živi, imao je veliku platu u Mekenziju, ali 11,5 miliona evra u Srbiji za vreme svog mandata neće zaraditi i to su stvari koje apsolutno garantujem i u tome se razlikuje Krstić od Đelića - podvukao je Vučić.Na ove tvrdnje DS je regovala saopštenjem u kome je optužila vicepremijera da laže.- Tvrdnje Aleksandra Vučića su čista laž, jer Božidar Đelić za razliku od tadašnjih lidera Srpske radikalne stranke, nikada nije imao materijalnu korist od bavljenja politikom - naveli su u DS-u. DS je istakao da je Đelić po izlasu iz Vlade bio jedan od 50 čelnih direktora najveće evropske banke koja je imala 120.000 zaposlenih i da je tu zaradu prijavio i na nju platio porez. Božidar Đelić je, inače, od kada je stigao u Srbiju bio ministar finansija u Vladi Zorana Đinđića, a potom potpredsednik Vlade zadužen za evropske integracije u Vladi Vojislava Koštunice. U Vladi koja izabrana 2007. obavljao je funkciju zamenika premijera, glavnog pregovarača za ulazak Srbije u EU i guvernera Srbije u Grupi SB. U Vladi Mirka Cvetkovića obnovio je mandat potpredsednika Vlade za evropske integracije i uz to obavljao dužnost ministra za nauku i tehnološki razvoj.

Iz godine u godinu imovina mu se basnoslovno uvećavala, a ove godine prijavio da su u njegovom vlasništvu vila od 425 kvadrata na Senjaku, šuma od 32 ara, firme Haus ov Jurop invest B.V u kojoj ima 100 posto udela u vlasništvu i firme SCI ALMIL u kojoj ima 99 odsto udela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track