Selaković: Vlast će biti efikasnija i funkcionalnija
Foto: Zo

Ministar o izmenama Zakona o ministarstiva

Selaković: Vlast će biti efikasnija i funkcionalnija

Politika -
Selaković je, obrazlažući Zakon u Skupštini Srbije istakao da su promene bile neophodne za napredak u finansijama i privredi, od kojih zavisi poboljšanje uslova i napredak celog društva

BEOGRAD - Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković ocenio je danas da će se izmenama Zakona o ministarstvima omogućiti funkcionalniji i racionalniji sistem državne uprave, kao i da će rekonstrukcija u političkom smislu, dobiti svoj normativni okvir.

Ministar je, obrazlažući Zakon u Skupštini Srbije istakao da su promene bile neophodne za napredak u finansijama i privredi, od kojih zavisi poboljšanje uslova i napredak celog društva.

"Stanje nedozvoljog razvoja privrednih delatnosti i aktivnosti, i sa njima povezano stanje javnih finasija i kontinuiran budzetski deficit, uslovili su da se posebna pažnja usresredi na te obalsti", rekao je Selaković nabrajajući glavne razloge za rekonstrukciju Vlade i izmenu zakona.

On je naglasio da se posebno vodilo računa da to "ne postane samo sebi svrha, i da se spreče nestabilnost i vanredni izbori". Predlogom zakona predviđeno je 18 ministarstava, odnosno povećanje za jedno ministarstvo koje je nastalo razdvajanjem ministarstva privrede i finasija. Selaković je objansio da će između ostalog Ministarsvo finasija imati nadležnosti nad budzetom, javnim prihodima i rashodima, makroekonomskom politikom, javnim preduzećima, igrama na sreću, banakrskim sistemom, revizijom, kao i upravljenje sredstvima iz fondova Evropske unije.

Selaković je kazao da će se Ministarstvo privrede baviti privrednim razvojem, položajem i povezivanjem privrednih društava, podsticanjem investicijama, merama za pdosticanje zanatstva, malih i srednjih preduzeća, turizmom, poslovnom i komunalnom infrastrukuturom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track