SNS: Imena ministara SPS njihova unutrašnja stvar
Foto: Fonet

Rekonstrukcija Vlade Srbije

SNS: Imena ministara SPS njihova unutrašnja stvar

Politika -
Oni se nama nisu mešali u posao, nećemo ni mi njima, rekao je Veroljub Arsić u Skupštini Srbije

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) nije razočarana što Socijalistička partija Srbije još nije odredila svoje kandidate za ministre jer je to unutrašnja stvar te stranke, rekao je šef poslaničke grupe SNS Veroljub Arsić.

"Oni se nama nisu mešali u posao, nećemo ni mi njima", rekao je Arsić u Skupštini Srbije.

Govoreći o amandmanima koje je opozicija podnela na izmene zakona o ministarstvima, Arsić je rekao da oni nisu prihvatljivi za SNS i da bi njihovo prihvatanje bilo suprotno politici Vlade Srbije, koja tim izmenama zakona treba da bude efikasnija, racionalnija i štedljivija.

Arsić je rekao da je logično bilo razdvojiti finansije i privredu u dva resora, jer je primarna uloga Ministarstva finansija briga o poreskim prihodima i rashodima a privrede razvoj i ekonomska situacija. "Teško da može jedan ministar da objedini te dve oblasti", rekao je Arsić povodom amandmana Ujedinjenih regiona Srbije (URS) da se ta dva resora ne razdvajaju.

Šef poslaničke grupe URS Vladimir Ilić rekao je da je logično da finansije i privreda budu jedan resor i izrazio bojazan da će njihovim razdvajanjem biti vrlo teško napraviti balans u vođenju ta dva ministarstva.

Ilić je dodao da je obrazloženje Vlade da se ti resori razdvajaju zbog racionalnosti paradoksalno jer se tako broj ministarstava u rekonstruisanoj vladi uvećava na 18. On je novinarima u Skupštini Srbije rekao da URS neće glasati za izmene zakona a da će tek odlučiti da li će biti u sali kada se bude izjašnjavalo o tom predlogu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track