Selaković: Pravosudni sistem mora bolje da funkcioniše
Foto: Zo

Ministar pravde nezadovoljan

Selaković: Pravosudni sistem mora bolje da funkcioniše

Politika -
Ne mogu da kažem da sam zadovoljan radom pravosuđa u Srbiji. Tu je potrebno mnogo toga uštimati što ne štimuje. Moramo zajedno mnogo više da radimo na tome, rekao je Selaković

NOVI PAZAR - Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković izjavio je danas da je u pravosuđu potrebno uštimati mnogo toga što ne štimuje i da ne može da kaže da je zadovoljan radom pravosuđa bilo gde u Srbiji, ali da je put poboljšanja tog sistema trasiran novom strategijom reforme pravosuđa i akcionim planom.

Selaković je u Novom Pazaru, gde je obišao Osnovni, Viši i Prekršajni sud, rekao da će u sredu biti održana prva sednica Komisije za primenu Strategije reforme pravosuđa u periodu od 2013. do 2018. godine.

"Ne mogu da kažem da sam zadovoljan radom pravosuđa u Srbiji bilo gde, pa tako ni u samom Novom Pazaru. Tu je potrebno mnogo toga uštimati što ne štimuje. Moramo zajedno mnogo više da radimo na tome", rekao je Selaković.

On je dodao da sistem mora da funkcioniše mnogo bolje nego što je to danas slučaj.

"Kad razgovarate sa građanima, nezadovoljni su radom suda, sud kaže - mi smo vezani onim što dobijemo od tužilaca, a oni kažu da su nezadovoljni onim što dobiju od policije. Dakle pitanje je funkcionisanja sistema koji mora da funkcioniše mnogo bolje nego danas i ne izdvaja se tu Novi Pazar ni od jednog drugog grada te veličine u Srbiji", rekao je Selaković.

On je dodao da su u toku pripreme za otpočinjanje tužilačke istrage koja će morati da učvrsti saradnju policije, sa jedne i tužilaštva sa druge strane.

"U narednom periodu posle nekih dečijih bolesti kroz koje mora da pređe svaki novi sistem očekujem mnogo bolje rezultate", rekao je Selaković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track