Stefanović: Spoljnopolitički cilj Srbije priključenje EU
Foto: Nebojša Mandić

O prioritetima spoljne politike

Stefanović: Spoljnopolitički cilj Srbije priključenje EU

Politika -
Predsednik Narodne skupštine istakao je danas u razgovaru sa ambasadorima akreditovanim pri OEBS da je osnovni spoljnopolitički cilj Srbije u narednom periodu priključenje EU

BEOGRAD - Predsednik Narodne skupštine Nebojša Stefanović istakao je danas u razgovaru sa ambasadorima akreditovanim pri OEBS da je osnovni spoljnopolitički cilj Srbije u narednom periodu priključenje Evropskoj uniji.

Stefanović je, navodi se u saopštenju, obavestio ambasadore o aktuelnoj situaciji, prioritetima rada rekonstruisane Vlade i njenim ciljevima, o zakonima donetim u parlamentu i zakonodavnoj aktivnosti u narednom periodu. Posebno je bilo reči o zakonima iz oblasti pravosuđa za koje je naglasio da su značajni zbog oblasti vladavine prava ali i nastupajućih pregovora sa EU i poglavlja 23 i 24, u tim pregovorima.

Stefanović je posebno podvukao značaj borbe protiv korupcije i kriminala, odnosno uvođenje nulte tolerancije prema korupciji, rekavši da to smatra značajnim u našim evropskim integracijama, ali i zbog privlačenja značajnijih stranih investicija.

"Naš osnovni spoljno politički cilj u narednom periodu je priključenje Evropskoj uniji", poručio je Stefanović u razgovoru sa 24 ambasadora i dodao da je uloga parlamenta u tom procesu veoma značajna.

On je podsetio da u Narodnoj skupštini postoji Odbor za evropske integracije koga vodi predstavnica najveće opozicione stranke Nataša Vučković. Predsednik parlamenta je naglasio i značaj napretka u pregovorima sa privremenim kosovskim institucijama u Briselu, posebno u oblastima telekomunikacija i energetike.Stefanović je posebnu pažnju posvetio i lokalnim izborima na KiM, naglasivši da je izuzetno značajno da postoje jednaka prava za Srbe na izborima, što se odnosi i na ime liste.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track