SRAMOTA: Poslanik DS pljuvao Srbiju pred nemačkim političarem!
Foto: Beta

Nedolično ponašanje člana srpskog parlamenta

SRAMOTA: Poslanik DS pljuvao Srbiju pred nemačkim političarem!

Politika -
Ivan Jovanović tokom razgovora sa savetnikom u vladajućoj koaliciji CDU/CSU žalio se na stanje u zemlji i položaj demokrata

BEOGRAD - Mogao je Đilas bolje da te spremi.Ivan Jovanović, poslanik Demokratske stranke u Narodnoj skupštini, napravio je svojevrsni skandal kada je juče, tokom sastanka s Hansom Joakimom Falenskim, spoljnopolitičkim savetnikom u vladajućoj koaliciji CDU/CSU u nemačkom Bundestagu, počeo da pljuje Srbiju!Naime, na sastanku Falenskog s poslanicima - ukupno njih osmoro: troje iz SNS, dvoje iz DS, kao i iz DSS i jednim iz SDPS - na kojem su teme bile evrointegracije i odnos Bundestaga prema Srbiji, Jovanović je počeo da kuka na medijsku blokadu prema njegovoj stranci, te na hapšenja, koja su, kako kaže, isključivo po političkoj osnovi.- Svi smo bili zapanjeni, čak je i drugom predstavniku DS bilo neprijatno. Umesto da pričamo o evropskom putu Srbije i izazovima, Jovanović je počeo da mu se žali kako je DS u medijskoj blokadi, da su hapšenja isključivo po političkoj osnovi, da u parlament dolaze ministri koji napadaju poslanike i prete - kaže izvor Kurira koji je prisustvovao sastanku i dodaje:- Jovanović je bukvalno bio spreman da upropasti posetu samo da bi od DS napravio žrtvu. Skoro pet minuta je pričao o tome.Na pitanje šta je Falenski odgovorio, izvor našeg lista kaže:- Rekao mu je da o tome ne može da govori jer nema takvih saznanja, posle čega se Jovanović ućutao.

Ostao nem... Hans Joakim Falenski
Ostao nem... Hans Joakim Falenski

Nisam to rekao na taj načinJovanović u razgovoru za Kurir tvrdi da je dogovor da se detalji s tog sastanka ne iznose u javnost, te da ne može da govori o pomenutom susretu.- Nisam rekao to na taj način. Pravilo je da se ne iznose detalji s tog sastanka - insistirao je Jovanović.

Bundestag prati sprovođenje briselskog sporazumaBundestag će pažljivo pratiti sprovođenje sporazuma Beograda i Prištine dogovorenog u Briselu, s posebnom osvrtom na održavanje kosovskih lokalnih izbora, poručio je juče spoljnopolitički savetnik u vladajućoj koaliciji CDU/CSU Hans Joakim Falenski. On je juče razgovarao s predsednikom srpskog parlamenta Nebojšom Stefanovićem i tom prilikom naveo da će se pratiti sprovođenje svih bitnih elemenata briselskog dogovora „kako bi posle odluke EU o pregovaračkom okviru mogao početi proces pregovora“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track