Dačić: Ovo što Đilas radi je protivprirodni blud

Premijer tvrdi da se lideru DS bliži kraj mandata

Dačić: Ovo što Đilas radi je protivprirodni blud

Politika -
Lider socijalista najavio da će se u narednim danima sastati s liderom SNS da bi se dogovorili o promeni vlasti u Beogradu

BEOGRAD - Steže se obruč oko Đilasa.

Premijer Srbije i lider SPS Ivica Dačić najavio je da će u narednih nekoliko dana imati sastanak s vicepremijerom Aleksandrom Vučićem, na kojem će razgovarati o promeni vlasti u Beogradu.- Vučić i ja se srećemo pet-šest puta dnevno. Radimo na istom spratu. Nisu svi naši susreti istorijski, mada neki jesu. O Beogradu će se sigurno razgovarati narednih dana. Tu ne postoji velika dilema. Važno je šta je plan, a šta cilj - rekao je Dačić i dodao:- Još jednom ponavljam, nema ljutnje. Dobro, imaće Đilas sada više vremena da čita Hemingveja - poručio je premijer gradonačelniku Beograda.Dačić je juče žestoko reagovao na Đilasovu izjavu, izrečenu na sednici Glavnog odbora DS, da „zvona zvone za Dačićem“, da su ga demokrate naučile šta je Evropa i da nije lepo da se loše priča o partiji s kojom je na vlasti na gradskom nivou. Na to mu je Dačić juče poručio:- Ovo što radi Đilas je protivprirodni blud! Stavovi Dragana Đilasa u poslednjih godinu dana prema SPS i meni apsolutno su neprihvatljivi. Prvo je hvalio Vučića i PUPS, sad mu ne valjaju ni oni. Jedino nikad nije rekao: „E, dobri su ovi iz SPS!“ Što se tiče toga ko je koga učio o Evropi, vidim kako su oni naučili. Nisam čuo da je neko u Evropi zažalio što više nisu na vlasti - bio je oštar Dačić.Pritiske u vezi sa smenom gradske vlasti pojačali su i naprednjaci. Prvo je pre dva dana potpredsednica SNS Zorana Mihajlović poručila Đilasu da se spremi za jedan „dugi letnji odmor“, da bi juče Nebojša Stefanović, predsednik Gradskog odbora SNS, izjavio da Dragan Đilas koristi poziciju gradonačelnika kao odskočnu dasku, poligon za obračun s Vladom, SNS i vladajućom koalicijom.- Koristi je kako bi što uspešnije mogao da ratuje s vladajućom koalicijom na republičkom nivou. Marketinški trik i pogrešan pristup. Građani zaslužuju ozbiljnijeg gradonačelnika - rekao je Stefanović i dodao da naprednjaci ne beže od izbora.I lider DSS Vojislav Koštunica potvrdio je da će njegova stranka podržati smenu Đilasa s mesta gradonačelnika Beograda, ali da to ne znači i da će automatski učestvovati u novoj vlasti s SNS i SPS.

Demokrate optužujuVesna Martinović, potpredsednica DS, optužila je ministarku i funkcionerku SNS Zoranu Mihajlović da preti lideru DS Draganu Đilasu.- Bilo bi dobro za zemlju da ministarka umesto što preti Đilasu, objasni zašto je Bajatović i dalje direktor „Srbijagasa“, i pored konstantnih kritika koje mu javno upućuje, ili da nam kaže zašto je potpisala štetni ugovor za izgradnju solarne elektrane - naglasila je Martinovićeva.Naprednjaci odgovarajuZorana Mihajlović, ministarka energetike i funkcionerka SNS, odbacila je kritike demokrata, ističući da oni, za razliku od njih, rešavaju probleme:- Bajatović je postao direktor iz vremena upravo demokrata. Što se struje tiče, neverovatni su problemi koje smo zatekli u ovom sektoru, preveliki dugovi koje je vaša vlada gomilala, vaši direktori dozvoljavali, a mi ih sada plaćamo.

http://www.youtube.com/watch?v=EpuFyVeUw48

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track