BORBA U OPOZICIJI: Mlađan Dinkić udara na Dragana Đilasa!
Foto: Marina Lopičić

Stisli ga

BORBA U OPOZICIJI: Mlađan Dinkić udara na Dragana Đilasa!

Politika -
Lider URS formira, paralelno s Beogradskom inicijativom, i Građansku inicijativu u Skupštini - glavne uzdanice Bojan Đurić i Ivan Andrić iz LDP i Jelena Trivan i Vesna Marjanović iz DS

BEOGRAD - Šuruje s Pajtićem, navalio na Đilasa.Mlađan Dinkić, lider URS, rešio je da oslabi pozicije Demokratske stranke i njenog lidera Dragana Đilasa na svim poljima, pa je, paralelno s formiranjem Beogradske inicijative, krenuo i u pravljenje Građanske inicijative u Skupštini Srbije, saznaje Kurir.

Već se uveliko pregovara sa zvučnim imenima u parlamentu, a prema rečima našeg izvora, već je ostvarena saradnja sa Ivanom Andrićem iz LDP, a ozbiljno se računa na Bojana Đurića, takođe iz stranke Čedomira Jovanovića, Jelenu Trivan i Vesnu Marjanović iz DS.- Dinkić je rešio da maksimalno oslabi Đilasov položaj na političkoj sceni. Za Beograd je formirao Beogradsku inicijativu, koja ima zadatak da „otkine“ deo glasača DS u gradu, dok u parlamentu pravi Građansku inicijativu. Andrić iz LDP zasad je siguran kadar, a razgovori se vode, ili će se voditi, i s Trivanovom i Marjanovićevom - kaže naš izvor.Zoran Ostojić, koji se predstavio kao jedan od osnivača Beogradske inicijative, izjavio je juče da, u slučaju izbora u glavnom gradu, ova inicijativa namerava da nastupi samostalno, iako je otvorena i za podršku drugih stranaka.- Nismo zadovoljni gradskom vlašću, a pogotovo onima koji hoće da dođu na njihovo mesto - rekao je Ostojić i naglasio da se Inicijativa zalaže za povećanje bezbednosti u gradu i veća ovlašćenja Beograda u sektoru bezbednosti, preispitivanje sistema bus-plus, unapređenje čistoće grada i modernizaciju gradske uprave.Ostojić je naglasio da nije član URS niti je napustio LDP.- Možda ću se učlaniti u SNS, otkud znam - rekao je ironično.Beogradska inicijativa je registrovana na adresi privatnog stana Predraga Bate Miloševića, nekadašnjeg saradnika bivšeg gradonačelnika Nenada Bogdanovića, dok se ne skupi „neki dinarčić“ za prostorije u kojima će ubuduće biti sedište.

Inicijativa nije zamena za GO URSMlađan Dinkić je, kako saznajemo, ovlastio Suzanu Grubješić da bude glavni koordinator za Beogradsku inicijativu. Ona je juče rekla da njena stranka snažno podržava osnivanje Beogradske inicijative.- Inicijativa nije zamena za gradski odbor URS - rekla je Grubješićeva.Na konferenciji za novinare govorili su i članovi Beogradske inicijative - novinarka Snežana Dakić Mikić i vlasnik modnog studija „Klik“ Nenad Radujević.

Ostajemo verne demokratamaJelena Trivan i Vesna Marjanović za Kurir kažu da neće preći u Građansku inicijativu.- Ja?! Ja jedva da znam šta je Građanska inicijativa. Niti sam s bilo kim kontaktirala, niti planiram bilo gde da idem. Na veliku žalost onih koji plasiraju takve priče ili onih kojima bi odgovaralo jednoumlje u mojoj stranci - poručila je Trivanova.Vesna Marjanović je rekla da je apsolutna neistina da će preći u Građansku inicijativu.- Ja sam član DS od osnivanja i ne pada mi na pamet da ulazim u nekakve političke avanture - navela je Marjanovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track