Vulin: Srbija će nastaviti da pomaže Srbe na Kosovu
Foto: Nemanja Pančić

Pomoć i posle izbora

Vulin: Srbija će nastaviti da pomaže Srbe na Kosovu

Politika -
Ministar bez portfelja zadužen za KiM izjavio je večeras da će Srbija i posle lokalnih izbora na Kosovu, 3. novembra, nastaviti da finansijski pomaže Srbe u pokrajini

BEOGRAD - Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je večeras da će Srbija i posle lokalnih izbora na Kosovu, 3. novembra, nastaviti da finansijski pomaže Srbe u pokrajini.

"Ako budemo imali deset gradonačelnika koji su sa liste koji podržava Vlada Srbije, moći ćemo da bez ikakvih problema finansiramo sve što smo i do sada finansirali i nećemo izgubiti nijedno radno mesto", rekao je Vulin.

On je ocenio da Priština želi da Srbi u što manjem broju izađu na izbore i da na čelna mesta u Zajednici srpskih opština postavi sebi bliske ljude. Upitan o napadu na porodicu Olivera Ivanovića, koji se desio juče u severnom delu Kosovske Mitrovice, Vulin je rekao da se još ne zna počinilac i da atmosfera nasilja šteti Srbima na Kosovu. Vulin je rekao i da Srbija ne menja svoju politiku na Kosovu, a na pitanje o smeni dosadašnjih predsednika četiri opštine sa severa Kosova odgovorio je da je došlo vreme da taj posao rade drugi ljudi.

"Dosadašnji predsednici opština bili su čestiti ljudi, ali sada je došlo vreme da to radi neko drugi. Ne može biti jedinstva među Srbima ako se vodi politika suprotna politici Vlade Srbije", rekao je Vulin.

Ministar je pozvao Srbe na Kosovu da izađu na lokalne izbore na Kosovu, 3. novembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track