Dačić u petak u Podgorici

Zvanična poseta Crnoj Gori

Dačić u petak u Podgorici

Politika -
Srpski premijer sastaće se s crnogorskim predsednikom Filipom Vujanovićem, premijerom Milom Đukanovićem i predsednikom parlamenta Rankom Krivokapićem

PODGORICA - Srpski premijer Ivica Dačić boraviće u petak u zvaničnoj poseti Crnoj Gori, tokom koje će se sastati sa najvišim crnogorskim zvaničnicima.

Dačić će se, kako je najavljeno u Podgorici, sastati sa crnogorskim predsednikom Filipom Vujanovićem, premijerom Milom Đukanovićem i predsednikom parlamenta Rankom Krivokapićem.

Dačić je početkom avgusta prisustvovao obeleževanju jubileja 800 godina manastira Đurđevi stupovi u Beranama, a tom prilikom je istakao da Srbija želi da ima najbolje odnose sa Crnom Gorom. On je kazao da nema bližih država od Srbije i Crne Gore, a naroda od srpskog i crnogorskog.

Đukanović je nedavno ocenio da su odnosi Crne Gore i Srbije u usponu i da je to nešto što ohrabruje, odnosno predstavlja dobar primer drugima u regionu.

Crnogorski premijer je poručio da će nakon Dačićeve posete Crnoj Gori uslediti njegova uzvratna poseta Beogradu.

Uoči Dačićeve posete Crnoj Gori, novoimenovani ambasador Srbije u Podgorici Zoran Bingulac predaće danas akreditivna pisma crnogorskom predsedniku Filipu Vujanoviću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track