Vučić: Šokenhof nije upoznat šta je sve urađeno u Srbiji

Vicepremijer Srbije

Vučić: Šokenhof nije upoznat šta je sve urađeno u Srbiji

Politika -
Srbija je uradila neke stvari za koje gospodin Šokenhof u međuvremenu nije saznao, posebno za one od 8. septembra, tako da je nama vrlo malo ostalo od onoga što nije ispunjeno, a to što nije ispunjeno nije krivica ni Srbije ni Srba, kazao je prvi potpredsednik vlade

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić rekao je danas, povodom izjave nemačkog funkcionera CDU Andreasa Šokenhofa da Srbija nije spremna za pregovore sa EU jer se sporo sprovodi Briselski sporazum, da Šokenhof očigledno ne zna šta je sve urađeno, a da ono što nije ispunjeno nije krivica Srbije."Srbija je uradila neke stvari za koje gospodin Šokenhof u međuvremenu nije saznao, posebno za one od 8. septembra, tako da je nama vrlo malo ostalo od onoga što nije ispunjeno, a to što nije ispunjeno nije krivica ni Srbije ni Srba", kazao je Vučić.On je precizirao da je reč o uspostavljanju drugačijeg pravosudnog sistema za koji smo potpisali sporazum i postigli dogovor.Prema njegovim rečima, na inicijativu Srbije je traženo da to bude završeno do prvog septembra, ali nikada, kako je rekao, to niko nije pritiskao zato što je Srbima odgovaralo da do tada bude završeno."Nekome drugome nije odgovaralo da to bude završeno do prvog septembra i to je jedina stvar koja nije implementirana i koja nije završena", kazao je Vučić.

Ne okrećemo leđa RS

Vicepremijer je odbacio navode iz Banjaluke da Srbija okreće leđa Republici Srpskoj."Koji je genije to rekao? Nemoguće da su to rekli, zvao je Dodik preključe. Voleo bih da čujem neke argumente za to", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje da prokomentariše izjave tog tipa u Banjaluci, ali i u Srbiji.On je rekao da se Srbija, naprotiv, ponaša odgovorno, da poštuje teritorijali integritet BiH, ali i da razvija specijalne odnose sa Republikom Srpskom u skladu sa zakonom."Ne mešamo se u unutrašnji politički život, poštujemo i vlast i opoziciju, nikakav problem nigde nikome nismo napravili, ali sve što možemo da pomognemo - pomažemo i pomoćićemo Republici Srpkoj", zaključio je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track