VUČIĆEV ADUT: Guzenbauer postrojavao ministre u Vladi Srbije!
Foto: Tanjug

Specijalni savetnik počeo rad

VUČIĆEV ADUT: Guzenbauer postrojavao ministre u Vladi Srbije!

Politika -
On je veoma posvećen i marljiv čovek. Došao je Vladu u osam sati i zatekao samo dva ministra, što ga je iznenadilo. Mnogo očekujemo od njegovog znanja, rekao je Vučić

BEOGRAD - Svaki početak je težak.Alfred Guzenbauer, bivši austrijski kancelar, savetnik Vlade Srbije za pitanje evropskih integracija, sastao se juče s prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i objasnio svoju ulogu i planove koje ima za saradnju sa srpskom vladom. Međutim, kako je rekao Vučić, Guzenbauer se prilično iznenadio kad je došao na sastanak u osam ujutru i video da su u to vreme na poslu tek dva ministra.Veliki trud- On je veoma posvećen i marljiv čovek. Došao je Vladu u osam sati i zatekao samo dva ministra, što ga iznenadilo. Očekujemo mnogo od njegovog znanja, volje, rada i truda - rekao je Vučić, dok je Guzenbauer naveo da je njegova želja da pomogne prvom potpredsedniku, kao i Vladi na poboljšanju imidža Srbije jer će to biti glavni preduslov za ulazak u EU.- Ne mogu da govorim bajke, sve mora da se zasniva na činjenicama. Stvaraćemo sliku nove Srbije, koja se bori protiv korupcije, jača institucije, privlači investicije, reformiše se da bi poboljšala život svojih ljudi i oživela ekonomiju - kazao je Guzenbauer i naglasio da je za EU važno da Srbija bude stabilna jer će samo stabilna Srbija, kao punopravna članica EU, moći da garantuje stabilnost potrebnu ovom regionu. Kako je dodao, kad je dobio poziv od Srbije, pitao se zašto baš on, ali je dodao i da je bio deo tima Austrije za pregovore sa EU.- Osećam pozitivnu energiju u Srbiji i zato mi je izuzetna čast što sam pozvan da pomognem. Srbija je srž Balkana i samo stabilna Srbija koja je deo EU može proizvesti stabilnost u celom regionu - kazao je Guzenbauer i izrazio nadu da će svojim kontaktima u biznisu moći da privuče investicije u Srbiju.Pozitivna energijaNovi savetnik Vlade Srbije planira, kako kaže, da dolazi na svake dve nedelje zbog koordinacije, a ako bude bilo potrebe, i češće ili ređe, prema potrebama posla.

Razgledao gradGuzenbauer je juče, posle sastanka u Vladi Srbije, prošetao centrom Beograda, Knez Mihailovom ulicom. U opuštenoj, laganoj šetnji, bivši austrijski kancelar razgledao je ponudu uličnih prodavaca, a u jednom trenutku je čak i zastao, pogledao, ali i opipao majicu koja mu se dopala ispitujući njen kvalitet pod prstima.

Govorite o dobrim stvarimaNa pitanje šta je njegov prvi savet, Guzenbauer je rekao:- Radite dobre stvari i pričajte o njima. Lako je dobiti naslovnu stranu s greškama, nesrećama. Nije tako lako pričati o reformama i to često ne stiže na naslovnice. Treba pričati o reformama gde god da se ode.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track