VULIN DEMANTOVAO: Pripadnika MUP Srbije nema na Kosmetu!
Foto: Tanjug

Kosovska Mitrovica

VULIN DEMANTOVAO: Pripadnika MUP Srbije nema na Kosmetu!

Politika -
Da je tako siguan sam da bi počinioci ubistva litvanskog carinika Audrijusa Šenavičijusa već bili otkriveni, izjavio je Vulin

KOSOVSKA MITROVICA - Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin demantovao je danas pisanje prištinskih medija da je u pokrajinu stiglo 150 pripadnika MUP-a Srbije koji istražuju ubistvo pripadnika Euleksa i poručio da bi, da je to istina, ubica već bio pronađen.

Na pitanje da li je istina da je 150 pripadnika srpske policije na Kosovu, Vulin je kratko odgovorio "nije".

"Da je tako (da su oni na Kosovu) siguan sam da bi počinioci (ubistva litvanskog carinika Audrijusa Šenavičijusa) već bili otkriveni", izjavio je Vulin u Kosovskoj Mitrovici tokom obilaska zgrade namenjene socijalno ugroženim porodicama, čiju izgradnju finansira Vlada Srbije.

Ministar je apelovao na javnost da manje veruju onome što priše prištinska štampa i da više veruju svojoj državi i vladi.

Gudeljević: MUP ne učestvuje u istrazi ubistva carinika

Pripadnici MUP-a Srbije ne učestvuju u istrazi ubistva Euleksovog carinika, na tom zadatku rade samo predstavnici Kosovske i Euleks policije, izjavila je portparol te misije Irina Gudeljević i tako demantovala pisanje prištinskih medija da je na sever u cilju pomoći Euleksu stiglo 150 pripadnika MUP-a.

"Euleks nema informaciu da je na severu Kosova stiglo 150 pripadnika MUP-a Srbije", izjavila je Gudeljević i dodala da Euleks ceni ponudu Beograda da pomogne u istazi ubistva pripadnika te misije, te da neće oklevati da je zatraži ukoliko se ukaže potreba.

"Istraga o ubistvu pripadnika misije je u toku, u isključivoj nadležnosti Kancelarije Specijalnog tužilastva Kosova. Mešoviti tim sastavljen od Euleksovih i KP policajaca radi na istrazi.Većina pripadnika Kosovske policije na severu Kosova su kosovski Srbi, koji rade za Kosovsku policiju. Niko drugi ne radi na ovom slučaju", kazla je Gudeljević.

Gudeljević je rekla da je potpuno je normalno za policijske službe iz "susednih jurisdikcija da sarađuju u borbi protiv kriminala".

"Misija ceni ponudu srpskih vlasti da pomognu, i ukoliko postoji potreba mi nećemo oklevati da to zatražimo", dodala je ona.

Prištinski list Koha ditore navodi u današnjem broju da je oko 150 pripadnika MUP Srbije došlo na sever Kosova kako bi pomogli u istrazi ubistva carinika Euleksa.

Očekuje se da oni ostanu na Kosovu do okončanja lokalnih izbora, kako bi držali pod kontrolom bezbednosnu situaciju na severu, piše dnevnik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track