KIRBI: Bilo mi je zadovoljstvo da sarađujem s Mihajlovićkom
Foto: Fonet Aleksandar Levajkovic

U oproštajnoj poseti kod ministarke

KIRBI: Bilo mi je zadovoljstvo da sarađujem s Mihajlovićkom

Politika -
BEOGRAD - Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović primila je danas u oproštajnu posetu odlazećeg ambasadora SAD Majkla Kirbija, koji je poručio da u tom resoru vidi opipljive rezultate rada.

Mihajlović i Kirbi su ocenili da je saradnja bila uspešna i da su efekti konkretni rezultati.

"Raduje me što ću se voziti dobrim putevima i što ću sledeći put moći da doputujem u Srbiju direktnim letom iz Njujorka. U vašem Ministarstvu sam video praktične stvari, rezultate opipljive građanima Srbije koje mogu da koriste", rekao je Kirbi.

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva, Kirbi je u srdačnom razgovoru u Vladi Srbije dodao da je "sreća kada možete nabrojati rezultate svog rada u konkretnim kilometrima, dok u diplomatiji rezultati nisu tako opipljivi"."Bilo je zadovoljstvo sarađivati sa vama", rekao je Kirbi Mihajlovićevoj i pohvalio napore Ministarstva i vidljivu želju za realizaciju projekata.

Mihajlović je zahvalila Kirbiju na podršci i izrazila nadu da će se uspešna saradnja nastaviti.

"Vaša podrška bila je mnogo puta od ogromnog značaja. Pregovori sa Amerikancima za direkne letove do NJujorka su samo jedan od primera", poručila je Mihajlović. Oproštajna poseta Kirbija završena je u prijateljskom tonu uz poruke da Srbija i SAD imaju prostora za saradnju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track