LOPURDA: Goran Ješić maznuo 7.000.000
Foto: Stefan Jokić

Funkcioner demokrata ojadio stranku

LOPURDA: Goran Ješić maznuo 7.000.000

Politika -

Potpredsednik DS pred izbore uzeo 60.000 evra od donatora, ali centrali partije nije prijavio da je dobio novac

Goran Ješić, potpredsednik Demokratske stranke, sakrio je od centrale da je od donatora uzeo oko 60.000 evra, saznaje Kurir.Iako je objavljena vest da je Ješić uzeo novac od stranke za kampanju, te da je rekao da će ga vratiti, istina je da vrh DS uopšte nije znao da se ovaj funkcioner sastao s donatorima i uzeo oko sedam miliona dinara.Slučajno saznali- Ješić se otprilike pet dana pred izbore sastao s donatorima, koji su mu dali novac za stranku. On je pare uzeo, ali nije ih uplatio DS. Novac je zadržao i nikome nije rekao za pomenuti sastanak - kaže izvor našeg lista iz vrha DS i dodaje:

- Za taj novac smo sasvim slučajno saznali kad se jedan od donatora javio Bislimiju. Tokom razgovora je pomenuo susret s Ješićem i novac, a onda se saznalo i za druge koji su se tog dana sastali s njim. Da nije bilo tog slučajnog poziva, niko za tih 60.000 evra ne bi ni saznao!Pošto je otkriveno šta je Ješić uradio, Amir Bislimi, poslovni direktor DS, odmah je stupio u kontakt s njim.- Bislimi je zahtevao od Ješića da vrati novac. Rekao mu je da ga je dobio za stranku, koja je, pride, u ovom trenutku u teškoj finansijskoj situaciji. Ješić je obećao da će kroz dan-dva vratiti novac - kaže naš izvor iz DS.Međutim, obećanje nije ispunio. Umesto toga, posle nekoliko dana Ješić je ponudio Bislimiju da mu da hiljadu evra!- Bislimi mu je rekao da je to neozbiljno i da na tom nivou neće da razgovara. Rekao mu je da nisu na pijaci pa da se cenkaju i da vrati sav novac. Ješić se od tada više i ne javlja na telefon - dodaje naš izvor iz Krunske.

Dao ostavku... Amir Bislimi, direktor DS
Dao ostavku... Amir Bislimi, direktor DS

Zbog cele te situacije, te Ješićevog ponašanja, Bislimi je podneo ostavku na funkciju.- Smatram da trenutno ne postoje uslovi unutar Demokratske stranke da u potpunosti stanem iza svojih postupaka i ostanem maksimalno odgovoran, pre svega prema trećim licima. Lični kredibilitet koji sam, ne predugo, ali krajnje dosledno i potpuno iskreno gradio ugrožava odnos Gorana Ješića, ne prema meni lično, već prema DS - naveo je Bislimi u pismu-saopštenju Predsedništvu stranke.Isto tako, naveo je „da su okolnosti koje su dovele do ovog nesavladivog i štetnog postupka van njegove moći“.Sednica zbog krađe- Smatram da je jedino ispravno, a samim tim i moralno, da podnesem ostavku na mesto poslovnog direktora. Ostajem član DS i više sam nego raspoložen da učestvujem u daljim stranačkim aktivnostima, posebno ako one uključuju sprečavanje svih oblika netolerantnosti, samoreklamerstva, bahatosti i samovolje - stoji još u pomenutom pismu.Bislimi nam je u razgovoru za Kurir rekao da čeka sednicu Predsedništva stranke, na čijem će dnevnom redu biti i ovo pitanje, dok je Goran Ješić poručio da ne daje izjave za naš list.

Lider DS zatečenBOJAN PAJTIĆ U ŠOKUBojan Pajtić je juče, na pitanje da li je razgovarao s Ješićem o parama koje je uzeo, samo kratko poručio: - Nemam komentar.Kako nezvanično saznajemo u DS, Pajtić je bio potpuno šokiran kad je čuo šta je Ješić uradio.

Nestali s internetaPAO I SAJT DEMOKRATAZaposleni u DS već dva meseca nisu primili plate, zbog čega su stupili u neku vrstu štrajka. Oni odbijaju da izvršavaju zadatke dok im ne legnu uplate. Na sajt Demokratske stranke juče je bilo nemoguće ući, svaki pokušaj se završavao obaveštenjem da je došlo do greške.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track