MINISTAR ODBRANE U MINSKU: Potpisan sporazum o vojno-tehničkoj saradnji Srbije i Belorusije
Foto: Ministarstvo Odbrane

Stvoren pravni osnov

MINISTAR ODBRANE U MINSKU: Potpisan sporazum o vojno-tehničkoj saradnji Srbije i Belorusije

Politika -

MINSK - Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Republike Belorusije Andrej Kobjakov prisustvovali su danas potpisivanju više međudržavnih sporazuma.

U ime Vlade Srbije, ministar odbrane Zoran Đorđević potpisao je Sporazum o vojno-tehničkoj saradnji Srbije i Belorusije, kojim se stvara pravni osnov za vojno-tehničku saradnju dveju zemalja.

Sa beloruske strane Sporazum je potpisao predsednik Državnog vojno-industrijskog komiteta Sergej Petrovič Guruljev.

U Minsku su danas potpisani i Memorandum o razumevanju o saradnji u oblasti zdravlja između ministarstava zdravlja Srbije i Belorusije, Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Belorusije o saradnji u oblasti turizma, Plan aktivnosti za unapređenje saradnje između Republike Srbije i Republike Belorusije za period 2017-2018. godine i Program saradnje u oblastima fizičke kulture i sporta između Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Ministarstva sporta i turizma Republike Belorusije za 2017-2018. godinu.

Potpisani su i Sporazum o saradnji grada Smedereva sa beloruskim gradom Žlobinom, Sporazum o saradnji grada Valjeva sa beloruskim gradom Molodečnom i Sporazum o saradnji grada Sremska Mitrovica sa beloruskim gradom Polockom.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track