NJUJORK TAJMS: Smenjen srpski ministar odbrane zbog seksističkog komentara!
Foto: Marina Lopičić

Svetski mediji o Bratislavu Gašiću

NJUJORK TAJMS: Smenjen srpski ministar odbrane zbog seksističkog komentara!

Politika -
Vest o smeni ministra Gašića prenelo je nekoliko svetskih medija kao što su Njujork Tajms, Hafington post, Herald rivju, CNS njuz, Difens njuz, Hronikal dejli.

Srpski premijer Aleksandar Vučić objavio je u ponedeljak da će smeniti ministra odbrane zbog seksističkog komentara upućenoj jednoj novinarki, izvestio je AP a preneo Njujork Tajms.

Tajms citira Vučićeve reči da Gašić "više ne može da bude ministar odbrane."I mediji u regionu preneli su vest o smeni Bratislava Gašića. Tako hrvatski Jutarnji list piše da je srpski premijer novinarima rekao da je Gašićeva izjava bila "loša poruka" i da se "mora povući linija između normalne, civilizovane i pristojne Srbije" i onih koje Srbiju ne žele takvu i žele je na svaki način osramotiti i rušiti.

"Moramo zaštititi žene u Srbiji. To je bila loša poruka za sve žene. Jedan ministar ne može to sebi dopustiti", prenosi Jutarnji list reči Aleksandra Vučića.

Večernji list napominje da je se Gašić kasno sinoć izvinio zbog incidenta, navevši u izjavi na Tviteru ministarstva odbrane, a potom i upućenu medijima, kako "nema opravdanja za svoju izjavu" i "sramno i skandalozno ponašanje" te se izvinio novinarki i srpskoj javnosti.

I mediji u Crnoj Gori objavili su vest da Bratislav Gašić više neće moći da ostane na čelu ministarstva odbrane.Vijesti javljaju da je Vučić rekao da je dobro što se Gašić izvinio, i da je to novost u našem političkom životu.

"Ali izvinjenje nije dovoljno. Moramo da zaštitimo sve žene u Srbiji, to je bila loša poruka za sve žene i kada sam postao premijer, rekao sam da će biti moderna, pristojna zemlja. To je zemlja u kojoj se ne vređaju žene, u kojima nema mačizma i seksističkih uvreda", rekao je Vučić a prenose Vijesti.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track