(FOTO) SRBI UZNEMIRENI: Pucnjava u Goraždevcu, goreli automobili i trafike
Foto: Ministarstvo Za Povratak I Zajednice

Novi napad

(FOTO) SRBI UZNEMIRENI: Pucnjava u Goraždevcu, goreli automobili i trafike

Politika -
Na području Goraždevca kod Peći na Kosovu i Metohijii nepoznate osobe albanske nacionalnosti izvršile su više oružanih napada, ali niko nije povređen.
1 / 2 Foto: Ministarstvo Za Povratak I Zajednice

"Oko 03.00 časova došlo je do opšte pucnjave i tom prilikom je srušen spomenik žrtvama NATO bombardovanja u centru Goraždevca (prepolovljen na pola)", potvrđeno je televiziji Most u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Pošto smo videli juče da postoje ovde naši ljudi koji misle da širimo mržnju prema šiptarima, evo da neka sada vide šta...

Posted by NO Kosovo in Unesco on Sunday, December 6, 2015

Pucano je i na kuću Saše Petrovića iz Goraždevca, zapaljen je automobil čiji je vlasnik Srboljub Kolašinac, parkiran ispred njegove kuće i zapaljena je trafike porodice Vukašinović iz ovog sela.

Pripadnici kosovske policije od jutros su raspoređeni na području Goraždevca i okoline, dok je kod tamošnjeg stanovništva srpske nacionalnosti zavladao strah.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić osudio je incident u Goraždevcu u kojem je rano jutros pucano na nekoliko kuća, vozila i spomenik u centru tog metohijskog sela i pozvao Srbe da ne odgovaraju na provokacije.

"Najoštrije osuđujem jutrošnji teroristički napad albanskih ekstremista na Srbe i njihovu imovinu u Goraždevcu. Pozivam sve Srbe na Kosovu i Metohiji, posebno naše sunarodnike u Goraždevcu, da sačuvaju prisebnost i ne odgovaraju na provokacije albanskih ekstremista", istakao je Đurić.

I gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić osudio je jutrošnji incident u Goraždevcu, ocenivši da oni koji stoje iza toga žele etnički čisto Kosovo.

Skrnavljenje spomenika, uništavanje imovine i ugrožavanje života Srba u Goraždevcu je crveni alarm koji ukazuje na položaj Srba na Kosovu i Metohiji, ocenio je Rakić u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track