PORTAL KURIR OTKRIVA BIA SNIMILA I PEVAČICE:  Sa Mišom Bananom uhvaćene Ana i Mia
Foto: Damir Devišagić I Arhiva Kurir Mladen šurjanac

Tajni snimci tresu Srbiju

PORTAL KURIR OTKRIVA BIA SNIMILA I PEVAČICE: Sa Mišom Bananom uhvaćene Ana i Mia

Politika -
Svi snimci predati su Tužilaštvu za organizovani kriminal pre nego što je ono podiglo optužnicu protiv Šarića ali i Lazarevića. BIA imala saglasnost istražnog sudije za praćenje Radulovića, što je podrazumevalo i video zapise, priča naš sagovornik

BEOGRAD - Video snimci nastali tokom 2008. i 2009. godine na kojima se vidi da su se sa Rodoljubom Radulovićem viđali Ivica Dačić i njegovi najbliži saradnici Vanja Vukić, Branko Lazarević i Ivica Tončev snimila je Bezbednosno informativna agencija (BIA)! Oni su ove snimke, ali i još neke na kojima je i pevačica Ana Nikolić dostavili Tužilaštvu za organizovani kriminal vrlo brzo pošto su i snimljeni, saznajemo u bezbednosnim strukturama.

Naš izvor otkriva još neke detalje.

- Ceo materijal su uradili operativci BIA. Mi smo Radulovića potpuno "pokrili" pratili smo svaki njegov korak, s kim se sve viđao, njegov mobilni je bio na merama. Pored ovih snimaka postoji još video materijala iz perioda dok je bio na merama. Međutim, na tim snimcima nema nekih poznatih političara ili funkcionera, uglavnoim su to Radulovićevi prijatelji, poznaniici i neke ličnosti sa estrade. Na njima je i pevačica Ana Nikolić koja je bila u vezi sa Radulovićem ali i njena koleginica Mia Borisavljević. Sve te snimke mi smo vrlo bzo nakon što smo ih napravili prosledili Tužilaštvu za organizovani kriminal. Inače, na njima nema tona i policija ih nema u posedu. Dakle, svi ti snimci su već bili u tužilaštvu pre nego što je ono podiglo optužnicu protiv Darka Šarića, ali i Branka Lazarevića. Inače, BIA je imala saglasnost istražnog sudije za praćenje Radulovića, što je podrazumevalo i video zapise - priča sagovornik portal Kurira

Darko Šarić osuđen je u Specijalnom sudu prvostepeno na 20 godina zatvora zbog krijumčarenja 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, a Radulović koji je u bekstvu, na 12 i po godina.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pre godinu dana optužilo je Lazarevića zbog sumnje da je u toku 2008. i 2009. godine kao pripadnik organizovane kriminalne grupe Darka Šarića u više navrata odavao "naročito poverljive podatke" o sprovođenju posebnih dokaznih radnji u pretkrivičnom postupku koji je bio u toku, a koji predstavljaju službenu tajnu.Njemu se na teret stavlja i krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i produženo krivično delo odavanje službene tajne.

Lazarević je i dalje otpravnik poslova Srbije u Atini i uredno se odazvao svim pozivima suda. Suđenje je do sada odlagano nekoliko puta.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track