RASIPANJE: Maja Gojković sa svitom zapalila u Moskvu
Foto: Beta Dragan Gojic

Predsednica srpskog parlamenta arči novac građana srbije

RASIPANJE: Maja Gojković sa svitom zapalila u Moskvu

Politika -
U danima kada je pred poslanicima predlog budžeta, prva dama parlamenta Maja Gojković sa četiri savetnika otišla u Rusiju, na protokolarni sastanak u Dumi

BEOGRAD - Iako su parlamentarci počeli raspravu o budžetu, predsednica se sa svitom od čak četiri svoja savetnika zaputila u Moskvu na protokolarni sastanak s predstavnicima Ruske dume, saznaje Kurir od izvora u Skupštini Srbije.- To je sastanak na nivou saradnje dva parlamenta i nema nikakve potrebe da vodi čak četvoro ljudi. Povela je dva spoljnopolitička savetnika, osobu za medije i protokol. To nije nikakva zvanična poseta, sve je mogao da odradi samo jedan čovek. Svi su uočili da je odsutna u danu kada ceo državni vrh obrazlaže rebalans budžeta. Naročito para oči što je to u vreme ekonomske krize, kad se štedi na svakom koraku. Skupština je platila karte i dnevnice, a deo troškova pokrivaju Rusi - otkriva naš izvor.Kurir je kabinetu Maje Gojković uputio pitanja koliko članova ima delegacija koja je otišla u Moskvu i koliko je novca potrošeno za ovo putovanje. Stigao je jedino odgovor da su naša pitanja uputili Generalnom sekretarijatu Skupštine. Do zaključenja ovog broja odgovori nisu stigli.Prema gruboj računici, samo povratna avionska karta ekonomskom klasom do Moskve košta 553 evra, tako da odlazak predsednice parlamenta i njene družine otprilike košta 2.212 evra, a uz dnevnice koje iznose oko 105 evra njihov dvodnevni boravak izađe na oko 3.052 evra. To je osam prosečnih plata u Srbiji.

Ne snalazi seIZNERVIRALA SE I OTIŠLA SA SEDNICEU odsustvu Maje Gojković sednicu parlamenta vodio je potpredsednik Skupštine Igor Bečić, kome je isti posao prepustila i 5. decembra, kada je, nezadovoljna ponašanjem poslanika, prekinula vođenje. Tada je iz revolta napustila salu, pokazujući nesnalaženje, iako je za predsedavanje najvažnijim zakonodavnim telom u zemlji plaćena 180.983 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track