Rašković-Ivić o utakmici: Veliki poraz države Srbije

Da se ne ponovi

Rašković-Ivić o utakmici: Veliki poraz države Srbije

Politika -
Na način na koji je na stadion doneta zastava Velike Albanije, mogao je biti donet i eksploziv. Zbog toga očekujem smene ili ostavke onih čija je ovo krivica", kazala je predsednica DSS

BEOGRAD - Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković-Ivić izjavila je danas da je incident na sinoćnoj fubalskoj utakmici Srbija-Albanija u Beogradu veliki poraz države Srbije i da se mora učiniti sve da se nešto slično u budućnosti ne ponovi.

"Sinoćna dešavanja na utakmici fudbalskih reprezentacija Srbije i Albanije poslednje su upozorenje i predstavnicima vlasti i građanima", navela je Rašković-Ivić.

Ona je rekla da predstavnici vlasti moraju hitno utvrditi kako je došlo do velikih bezbednosnih propusta. "Na način na koji je na stadion doneta zastava Velike Albanije, mogao je biti donet i eksploziv. Zbog toga očekujem smene ili ostavke onih čija je ovo krivica", kazala je predsednica DS S.

Sanda Rašković-Ivić je upitala predstavnike vlasti i zašto je "vinovnik ovog incidenta pušten". "Naš Zakon o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama je jasan i striktno se primenjuje kada izgrede prave državljani Srbije. Zakon je isti i za brata premijera Albanije. Američko državljanstvo ne oslobađa ga krivice", kazala je.

Ona je rekla da zahteva od predstavnika vlasti i da objave imena ambasadora EU koji su insistirali da se grupa navijača Albanije pusti na stadion Partizana, uprkos bezbednosnim procenama. "Za građane je ovo poruka da dosadašnjim popuštanjem i promenom kosovske politike Srbija nije učinila ništa u svoju korist. Naprotiv, ideolozima Velike Albanije data je vera da nikada nisu bili bliže svom cilju", kazala je Sanda Rašković-Ivić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track