ŠEŠELJ: Bečiću, prljav si, neću ni po burek da te šaljem!
Foto: Zorana Jevtić

Ne dozvoljava da mu naprednjak bude šef

ŠEŠELJ: Bečiću, prljav si, neću ni po burek da te šaljem!

Politika -

Lider SRS kaže da bi bilo skandalozno da poslanik SNS bude predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti kad je lažirao diplomu i upleo se u kriminal

Lider SRS Vojislav Šešelj nada se da njegov bivši partijski kolega Igor Bečić neće biti izabran za predsednika skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti, pošto je upleten u kriminal i falsifikovao je fakultetsku diplomu!Novi šef tog odbora trebalo je da bude izabran juče, ali to se nije dogodilo jer je sednica otkazana. Kako se ranije spekulisalo, najveće šanse da rukovodi tim skupštinskim telom ima upravo Bečić, koji je sudski gonjen zbog lažiranja diplome, o čemu je Kurir prvi pisao.Muljao po VrbasuŠešelj ipak veruje da se to neće dogoditi.- To bi bilo skandalozno, ne može on meni da bude nikakav šef! Da mu nisu prljave ruke, pa da ga pošalje čovek po jogurt i burek. Ovako ga ne bih ni slao, neću da mi isprlja burek. Još se i ne zna se ko će biti izabran, nijedan predlog nije razmatran, polako s tim - rekao je Šešelj.Na pitanje zašto Bečić nije dostojan toga da bude predsednik odbora, Šešelj će:- Pa eto, ja sam izneo dve ključne stvari - jedna je ta lažna diploma, a druga tamo neki marifetluci i kriminal u koje je u Vrbasu umešan kao opštinski funkcioner.Šešelj tvrdi da nije znao za ta muljanja dok je Bečić bio u SRS.- Nisam znao za to što je radio, te su njegove kriminalne radnje iz vremena pošto sam otišao u Hag - tvrdi Šešelj.Inače, kako je Kurir već pisao, Bečić je bio optužen za falsifikovanje diplome Više škole iz Novog Sada. Protiv njega je 2004. optužnicu podiglo tadašnje Opštinsko javno tužilaštvo u Vrbasu, nakon čega mu je za to delo i suđeno.Bio na suduU Osnovnom javnom tužilaštvu u Vrbasu potvrđeno je Kuriru da je Bečić bio na sudu jer je 19. februara bio optužen da je nabavio lažnu diplomu.E. K.

Povlači rečiŠEŠELJ: BORO, IZVINI, AL‘ IMPERIJA JE MORALA DA UZVRATIŠešelj je rekao za Kurir i da mu je krivo što je ušao u sukob s Borom Čorbom, koga je nazvao „Koštuničinom pijanom mačkicom“.- Nisam hteo odmah da komentarišem Boru Čorbu, ali kad sam čuo da stoji iza svoje izjave da sam ološ, imperija je uzvratila udarac. Jer, ako imperija jednom ne uzvrati udarac, onda i kerovi počnu da je zapišavaju - slikovit je bio Šešelj. On je naglasio da ipak povlači svoje reči o Čorbi.- Bora je povukao svoje reči i izvinio mi se, pa tako i ja povlačim sve svoje reči o njemu, jer neću da imam ništa sporno s Borom Čorbom - rekao je Šešelj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja