UBEDLJIVA POBEDA SNS U MAJDANPEKU: Naprednjaci osvojili 46 procenata!
Foto: TANJUG

Lokalni izbori

UBEDLJIVA POBEDA SNS U MAJDANPEKU: Naprednjaci osvojili 46 procenata!

Politika -
Veliki broj pristalica i simpatizera okupio se ispred izbornog štaba SNS u Majdanpeku uzvikujući "Pobeda, pobeda", Vučić, Vučić"
1 / 8 Foto: TANJUG

MAJDANPEK - Srpska napredna stranka ubedljivo je pobedila na današnjim lokalnim izborima u Majdanpeku! Kako saznajemo, SNS je osvojila 17 odbornika, DS 7, SPS 6, Vlasi 1. Srpska napredna stranka osvojila je 46 procenata glasova, DS 21, a SPS 16 odsto.

Prema informacijama iz Izbornog štaba SNS, a na osnovu 35 obrađenih biračkih mesta od 41, naprednjaci su osvojili 47, 66 odsto glasova. Prema njihovim podacima, Demokratska stranka je osvojila 23,58 odsto glasova, a Socijalistička partija Srbije 17,11. Veliki broj pristalica i simpatizera okupio se ispred izbornog štaba SNS u Majdanpeku uzvikujući "pobeda, pobeda. Vučić, Vučić". U štabu se slavi, a upaljene su i baklje.

SNS je osvojio 5.012 glasova, DS 2.398, SPS, Pups i JS i SDPS 1.745.

Na vanrednim lokalnim izborima u Majdanpeku, prema informacijama iz izbornih štabova stranaka, glasalo je oko 58 odsto građana. Za 31 odborničko mesto u Skupštini Opštine Majdanpek u trci je bilo sedam lista.Na izborima su učestvovale liste "Aleksandar Vučić - Srpska napredna stranka", "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije - PUPS - Jedinstvena Srbija - Socijaldemokratska partija Srbije", a pod rednim brojem tri lista Demokratske stranke. Na biračkom listiću pod brojem četiri sledi lista nacionalnih manjina pod nazivom "Vlaška stranka", a zatim lista Grupe građana "Okupljanje za Majdanpek i Porečje" koju, između ostalih, čine predstavnici LDP-a, NDS-a, URS-a. Na izborima je učestvovala i lista Grupa građana "Dosta je bilo - Saša Radulović", ali i lista "SPO - Iskreno za Majdanpek - Vladimir Božić".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track