POLITIČARI NA NOGAMA UOČI PREDSEDNIČKIH IZBORA: Srbi sa KiM jednoglasno uz Vučića
Foto: Nebojša Mandić

Reakcije sa svih strana

POLITIČARI NA NOGAMA UOČI PREDSEDNIČKIH IZBORA: Srbi sa KiM jednoglasno uz Vučića

Politika -

Aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić najverovatnije neće odustati od kandidature za još jedan mandat, iako je Glavni odbor SNS izabrao aktuelnog premijera Aleksandra Vučića za predsedničkog kandidata, a on kandidaturu prihvatio.

Vest je izazvala burne reakcije političara, a nije izostalo ni izveštavanje stranih medija, koji ovaj potez ocenjuju kao "zemljotres na srpskoj političkoj sceni". I dok jedni zdušno podržavaju Vučića, drugi su uvereni da će se dvojica osnivača SNS naposletku ipak dogovoriti.

Jovanov: Mije moguć raskol u SNS

10.22 - Potpredsednik Glavnog odbora SNS Milenko Jovanov kaže da nije moguć raskol u SNS-u ukoliko se i Tomislav Nikolić kandiduje za predsednika Srbije, a da je jedinstvo stranke dokazano, jer su Predsedništvo, odbori po Srbiji i Glavni odbor, jednoglasno podržali Aleksandra Vučića za predsedničkog kandidata.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Upitan da li su mogući i parlamentarni izbori, on je rekao da će se sve znati u narednih nekoliko dana, ali nije isključio i tu mogućnost.

Jevtić: Kosovski Srbi uz Vučića

10.05 - Ministar za povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić kaže da u stranačkim odborima SNS na Kosovu i Metohiji nije bilo dileme ko treba da bude kandidat za predsednika Srbije i da je jednoglasna podrška data Aleksandru Vučiću.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

"Data je apsolutna podrška da Srbija nastavi da se kreće napred i nastavi putem kojim smo krenuli. Kandidatura Vučića je garant nastavka takve promene koja je potrebna u ovom trenutku", rekao je jutros Jevtić.

Radomir Nikolić: Dogovoriće se tata i Vučić

09.22 - Odluku da Vučić bude kandidat za predsednika Srbije u ime SNS podržao je i Radomir Nikolić, sin Tomislava Nikolića.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Prilikom glasanja Nikolić je digao ruku, kako kaže naš izvor, visoko gore, da svi vide da je i on za Vučića. Radomir je kazao da će se Nikolić i Vučić dogovoriti, te da je sve u redu - kaže izvor našeg lista.

Svilanović: Vučić garant stabilnosti u regionu

08.30 - Proces predsedničkih izbora u Srbiji trebalo bi da obezbedi kontinuitet ukupne političke stabilnosti, izjavio je sekretar Saveta za regionalnu saradnji Goran Svilanović.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Svilanović kaže da je Srbija dobila vrlo jasne poruke podrške za ekonomski napredak i saradnju sa evropskim institucijama, te ističe da bi u tom svetlu trebalo gledati i na predsedničke izbore.

Podsetimo, Nikolić je na svom Tviter profilu objavio fotografije sa proslave Dana državnosti ispod kojih je napisao: "Nema uzmicanja ni povlačenja".

BONUS VIDEO:

Vučić se obraća članovima SNS u Sava centru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja