ČEPURIN KOD VUČIĆA: Hvala Srbiji što nije uvela sankcije
Foto: Tanjug

Nemanjina 11

ČEPURIN KOD VUČIĆA: Hvala Srbiji što nije uvela sankcije

Politika -
Predsednik Vlade Srbije rekao je ambasadoru da je Srbija nezavisna i suverena zemlja koja se svojom odlukom nalazi na evropskom putu i koja svojom voljom gradi najbliže i prijateljske odnose sa Ruskom Federacijom
1 / 2 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom u zgradi Vladi Srbije.

Ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Čepurin zahvalio je danas premijeru Srbije Aleksandru Vučiću na naporima vlade da se mirno reguliše ukrajinska kriza, bez korišćenja sankcionih mera.

Kako se navodi u saopštenju iz Vlade Srbije, Čepurin je izrazio zahvalnost i na unapređenju srpsko-ruskih veza i istakao da je potrebno da se saradnja gradi na temelju "realnih vitalnih interesa Srbije i Rusije".

Predsednik Vlade Srbije rekao je ambasadoru da je Srbija nezavisna i suverena zemlja koja se svojom odlukom nalazi na evropskom putu i koja svojom voljom gradi najbliže i prijateljske odnose sa Ruskom Federacijom. Premijer Vučić i ambasador Čepurin saglasni su u oceni da Srbija i Rusija imaju izuzetnu priliku da unaprede ne samo političke već i sveukupne ekonomske odnose, posebno u oblasti poljoprivede, energetike i građevinske industrije, navodi se u saopštenju.

Oni su konstatovali da su odnosi dve države prijateljski i da su to odnosi međusobnog poštovanja i uvažavanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja