ZAKAZAO SECURITAS: Potočare obezbeđivao savetnik Bakira Izetbegovića
Foto: NEMANJA P

ZAKAZAO SECURITAS: Potočare obezbeđivao savetnik Bakira Izetbegovića

Politika -
Tužilaštvo BiH sprovodi istražne radnje zbog napada na premijera Vučića, pregledaju se svi snimci kako bi napadači bili identifikovani i utvrđena eventualna odgovornost

SARAJEVO - Za bezbednost u krugu Memorijalnog centra Potočari, gde je u subotu brutalno napadnut premijer Srbije Aleksandar Vučić, bila je zadužena agencije “Securitas”, u vlasništvu Mirsada Ćatića, savetnika Bakira Izetbegovića, objavila je Federalna televizija. Federalna TV je javila da Tužilaštvo BiH sprovodi istražne radnje zbog napada na premijera Vučića, pregledaju se svi snimci kako bi napadači bili identifikovani i utvrđena eventualna odgovornost. Ta TV stanica navodi da je Direkcija za koordinaciju policijskih tela BiH ograničila broj policijskih službenika koji su mogli da budu u krugu Memorijalnog centra, gde je, međutim, bilo dozvoljeno prisustvo pripadnika bezbednosne agencije “Securitas”, čiji je direktor Mirsad Čatić, koji povremeno radi kao savetnik bošnjačkog člana Predsedništva BiH.

Konstatuje se da je napad na premijera Vučića ponovo izašla na videlo neorganizovanost policijskih i bezbednosnih službi BiH. Navodi se da je tokom priprema za komemoraciju i sahranu bilo “čudnih bezbednosnih procena” i da je informaciju o bezbednosti u krugu Memorijalnog centra toj televiziji potvrdio i načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković.

"“Zaista ne znam ko drži tu firmu. Znam da su momci iz firme 'Securitas' i da je njih 150 radilo na obezbeđenju”, rekao je Duraković". Navodi se i da Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH nije hteo pred kameru Federalne televizije. Inače, u Sarajevu je završena vanredna sednica Saveta ministara BiH koje razmatra bezbednosne aspekte komemoracije u Srebrenici tokom koje je brutalno napadnut srpski premijer Aleksandar Vučić. Za bezbednost zvaničnika u Memorijalnom centru u Potočarima bila je zadužena Direkcija za koordinaciju policijskih tela BiH.

(Tanjug/Dnevni avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track