SAM SVOJ ŠPIJUN: Oprema za uhođenje koja se lako može kupiti
Foto: Ilustracija

Privatni detektivi u Srbiji! Šta smeju i šta mogu

SAM SVOJ ŠPIJUN: Oprema za uhođenje koja se lako može kupiti

Specijal -

Pre nekoliko godina jedan vlasnik kafane na jugu Srbije pred odlazak na put postavio je skrivenu kameru u svojoj spavaćoj sobi jer je sumnjao da ga žena vara sa članom kafanskog orkestra. Kad se vratio, pregledao je snimak i - obesio se!

Kamera sa senzorom na pokret - 5.000 din.

foto: Ilustracija

- Kameru sa senzorom na pokret možete postaviti u stanu, dvorištu, kancelariji, garaži ili bilo kom drugom objektu. Izuzetno je malih dimenzija i može se sakriti na bilo kom mestu u prostoriji. Automatski snima sliku i ton čim se u njenoj okolini nešto pomeri, a snimak se beleži na mikro-SD memorijskoj kartici, koju kasnije možete preko USB kabla da povežete sa računarom. Ovaj nadzorni sistem ima ugrađene i IC (infracrvene) diode koje omogućavaju snimanje i u potpunom mraku.

foto: Ilustracija

Kamera za noćno posmatranje - 56.250 din.

- Osim što omogućava gledanje i snimanje u potpunom mraku, kamera poseduje optički i digitalni zum. Materijal se smešta na mikro-SD karticu koja se nalazi u samoj kameri.

Mikrokamera u ručnom satu - 5.000-15.000 din.

- Sočivo skrivene kamere i mikrofon vešto su zamaskirani u satu atraktivnog izgleda. Kratki pritisak na jedno dugme pokreće foto-aparat, stisak od tri sekunde na drugo dugme kameru. Kada okončate misiju, sat preko USB kabla povežete sa računarom i pregledate materijal.

Mikrokamera u dugmetu - 42.500 dinara

- Bežična mikrokamera u dugmetu jedna je od najmanjih detektivskih kamera za snimanje audio i video zapisa. Snima u ful HD rezoluciji, pa se na snimku vide i najsitniji detalji. Kad je povezana na internet, podatke šalje na bilo koju daljinu, a inače je maksimalni domet njenog predajnika 750 metara. Kamera poseduje slot za SD karticu.

foto: Ilustracija

Mikrokamera u naočarima - 8.250-13.750 din.

- Mikrokamera u naočarima omogućava fotografisanje i snimanje audio i video zapisa visoke rezolucije. Objektiv mini-kamere teško je uočljiv, a neupadljivi tasteri za njeno aktiviranje nalaze se u ramu naočara. Ima slot za SD memorijsku karticu.

Mikrokamera u olovci - 8.250-13.750 din.

- Minijaturna kamera čiji je objektiv smešten u telu olovke omogućava snimanje i fotografisanje, a aktivira se glasom. Može se koristiti na poslovnim sastancima i drugim važnim događajima ili je možete pokloniti osobi čije vas aktivnosti zanimaju.

foto: Ilustracija

Mikrofon u kompujuterskom mišu - 8.750 dinara

- Kompjuterski miš sa SIM karticom omogućava slušanje svega što se dešava u prostoriji u kojoj se nalazi. Signal se prenosi GSM mrežom mobilne telefonije i domet mu je neograničen. Radi na bateriju koja se puni kad je uključen u računar. Osim što se aktivira na glas, može se uključiti i pozivanjem broja SIM kartice koja se u njemu nalazi.

Kurir.rs/Foto: Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track