Najnovije vesti

POLICIJA I PORODICA VEĆ 12 DANA TRAGAJU ZA DRAGANOM: Maltretirali su ga zelenaši, oprostio se sa svima i nestao
Foto: Facebook

Potraga u toku

POLICIJA I PORODICA VEĆ 12 DANA TRAGAJU ZA DRAGANOM: Maltretirali su ga zelenaši, oprostio se sa svima i nestao

Specijal

Policija i porodica već 12 dana tragaju za Draganom Rankovićem (24), koji je pozajmio 6.000 evra na kamatu, ali se situacija sa vraćanjem zakomplikovala

Dragan Ranković (24) iz Kragujevca nestao je 28. januara bez traga, pošto je na društvenoj mreži Fejsbuk ostavio oproštajnu poruku. Porodica, prijatelji i policija odmah su krenuli u potragu za njim, ali do danas od njega nema ni traga ni glasa.

- Dragan je dobar i pošten momak, zaposlen u trgovinskom lancu. Zelenaši su ga pritiskali i maltretirali do te mere da je odlučio da se oprosti sa svima. Kasno sam saznao da mi je sin žrtva zelenaša! - rekao je za Kurir Draganov otac Živomir Ranković.

Pre nego što je nestao, kako kaže, sin je došao kod njega, ali tada nije ni slutio da je to oproštajna poseta. U danima koji su usledili, saznali su da je pozajmio novac i da je žrtva zelenaša.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutter

Živomir Ranković kaže da o pozajmici do nestanka sina nije znao ništa. Da je za prijatelja, kojem je novac bio potreban, na kamatu uzeo 6.000 evra, saznao je kasnije.

I dok se nada da će se Dragan vratiti, iskreno priznaje da se plaši najgoreg.

- Poslednji put sam video Dragana kada je došao kod mene. Ništa mi nije pričao, ali jeste delovao rasejano. Nisam mogao ni da pomislim da na leđima nosi takav teret i da ima tako veliki problem. Pozdravili smo se - kaže otac.

Strah od toga da su im zelenaši kuću zavili u crno, dodatno mu je ulilo to što je primetio da je iz šupe nestao konopac.

- Iz šupe je nestao kanap. Sumnjam da ga je Dragan krišom uzeo i da je otišao da se obesi - rekao je otac mladića.

Izrešetao dužnika NIJE IMAO ZA RATU

Miodrag Vukosavljević (48), zvani Vuk, u decembru 2017. u Šapcu je s više hitaca iz pištolja ubio Milanka Budimirovića (48), navodno jer mu žrtva nije vratila novac s kamatom. Vukosavljević je nekoliko meseci pre toga prodao nekretninu, a novac koji je zaradio davao je na zajam pod kamatu. Među njegovim dužnicima bio je i Budimirović.

(Kurir.rs / Foto: Facebook)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...