MRAČNA PROŠLOST MUŽEVA SRPSKIH PEVAČICA: Robijali su, drogirali se, neki su tragično okončali život ubistvom
Foto: EPA, Damir Dervišagić, Printscreen

MRAČNA PROŠLOST MUŽEVA SRPSKIH PEVAČICA: Robijali su, drogirali se, neki su tragično okončali život ubistvom

Specijal -

Sva­ka od ovih lju­bav­nih pri­ča li­či jed­na na dru­gu: mla­de pe­va­či­ce se za­lju­be
u pri­n­ca ko­ji im u po­če­t­ku ispu­nja­va sno­ve, ali se br­zo ispos­ta­vi da ume­sto
kru­ne do­bi­ju pro­ble­me ko­je na­j­če­šće re­še ta­ko što po­be­g­nu gla­vom bez obzira

Poduži je spisak muzičkih zvezda čiji muževi imaju mračne prošlosti. I svaka od tih ljubavnih priča liče jedna na drugu: mlada pevačica se zaljubi u princa koji joj u početku ispunjava snove, ali se brzo uspostavi da umesto krune dobiju samo gomilu problema koje najčešće reše tako što pobegnu glavom bez obzira. Doduše, neke od njih nisu morale da beže jer su njihovi prinčevi tragično skončali u atentatima.

Na listi muškaraca koji imaju nezavidnu istoriju nalazi se supruzi Goce Božinovske, Svetlane Cece Ražnatović, Seke Aleksić, Snežane Mišković Viktorije, Goce Tržan, Stojanke Novaković Stoje, Anabele Atijas, Kaje Ostojić, Ane Sević...

Ceca i Željko Ražnatović Arkan

Suprug pevačice Svetlane Cece Ražnatović Željko Ražnatović Arkan u mladosti je već bio delinkvent, a kasnije je postao profesionalni lopov i pljačkaš po inostranstvu, gde je i robijao.

Ceca Ražnatović, Željko Ražnatović Arkan
foto: EPA

Po povratku u Jugoslaviju postao je vođa navijača Crvene zvezde, nezvanično i saradnik Državne bezbednosti. Ovaj položaj mu je obezbedio brojne benefite. Devedesetih, u predvečerje rata, obukao je prvi put vojnu uniformu i postao komadant paravojne formacije Srpske dobrovoljačka garde, poznatije kao „tigrovi”. Ordinirao je na ratištima najpre po Hrvatskoj, gde su ga uhapsili, a potom i u Bosni i Hercegovini. Zbog svega navedenog završio je na Interpolovoj poternici, i to na listi 10 najtraženijih kriminalaca.

Ubijen je 15. januara 2000. godine nešto posle 17 časova u hotelu „Interkontinental” u Beogradu. Smrtonosne hice na Arkana ispalio je Dobrosav Gavrić (osuđen na 35 godina zatvora), a pomagači su mu bili Milan Đuričić i Dragan Nikolić (po 30 godina robije). Nalogodavci ubistva nikad nisu otkriveni.

Seka Aleksić i Dušan Vasilić

Seka Aleksić se prvi put udala sa samo 19 godina za Dušana Vasilića, koji je bio osuđivan za trgovinu drogom i finansiranje laboratorije za proizvodnju skanka. Već nakon godinu dana koje su proveli u bračnoj zajednici ona je shvatila da nisu jedno za drugo, pa su se razveli.

Seka Aleksić
foto: Damir Dervišagić, Printscreen

- Bila je to mladost - ludost! U 20. sam se već razvela - rekla je Seka tada.

Vasilić je služio zatvorsku kaznu u trajanju od godinu dana. Sklopio je s Tužilaštvom BiH sporazum o priznanju krivice u zamenu za godinu dana zatvora i novčanu kaznu od oko 75.000 evra.

Kasnije se oglašavao po medijima i tvrdio da mu Aleksićeva duguje 23.000 evra jer je finansirao njen prvi album i imali su dogovor da mu pare isplati nakon prekida emotivnog odnosa. Seka se o ovome nije oglašavala.

Goca Božinovska i Zoran Šijan

Posle razvoda od kompozitora Radeta Vučkovića, Goca Božinovska nije dugo samovala. Bila je lepa, mlada i atraktivna i kao takva zapala je za oko Zoranu Šijanu. On je bio kik-bokser poznat u regionu i Evropi kao sportista, ali bio je i nezvanični šef surčinskog klana, za koji su se vezivale krađe i preprodaje luksuznih automobila. Uprkos uspešnoj sportskoj karijeri gradio je i onu drugu, pa je policijski dosije bio sve deblji i deblji. Kada je likvidiran u centru Beograda, na raskrsnici ulica Svetozara Markovića i Nemanjine 1999. godine, imao je samo 35 godina. Ubijen je iz vozila u pokretu dok je u svom automobilu marke „mercedes” čekao zeleno svetlo na semaforu, a počinioci nikada nisu pronađeni.

Goca Božinovska
foto: Printscreen

U godinama koje se sledile Božinovska je pričala da su izmišljotine da je njen pokojni suprug bio šef mafije, kao i da nikad nije saznala ko ga je ubio. Ovo drugo je verovatno istina.

Snežana Mišković Viktorija i muž narkoman

Ni Snežana Mišković Viktorija nije imala sreće sa izborom muža. Posle deset dana zabavljanja pevačica se tajno udala za svog tadašnjeg dečka 1982. godine, a onda su se njeni snovi srušili kada je saznala istinu o prošlosti svog supruga.

Problemi su počeli odmah pošto su se venčali, jer je on između nje i heroina izabrao drogu. Iako se nadala da će se stvari promeniti, zadavao joj je velike probleme, nestajao je i krio se zbog dugova.

Snežana Mišković
foto: Dragan Kadić

- Onda je krenuo raspad sistema. Između mame i žene, između žene i narkotika. Izabrao je narkotike. Dan-danas ne znam gde je. Jednom su mi javili da je mrtav, ja se isplakala, kukala, a on, nije se ni javljao, krio se od dugova - ispričala je Viktorija jednom prilikom i dodala:

- Moj tadašnji suprug je nastavio da se drogira. Doživela sam da se vratim s turneje i nađem prazan stan. Kada sam videla da mu nema povratka, razveli smo se. To je bilo 1993. godine i otad smo izgubili svaki kontakt - otkrila je Viktorija.

Goca Tržan i Ivan Marinković

Goca Tržan je nakon šestomesečnog zabavljanja sa Ivanom Marinkovićem odlučila da se uda za njega i od 2007. godine započeli su bračni život, koji je trajao četiri godine. Iz njihove ljubavi rodila se ćerka Lena, o kojoj brigu danas vodi pevačica.

Goca Tržan
foto: Damir Dervišagić

Nakon razvoda, Ivan je takoreći krenuo stranputicom. Odao se alkoholu i postao je zavisnik, često je imao emotivne krize, a danas je i prepoznatljiv po učešću i skandalima u rijaliti programima.

Marinković je imao i epizodu kad je umalo završio u zatvoru zbog krađe. Kako je sam pričao, njega su uhvatili kad je ukrao salamu buđolu u vrednosti od 100 evra u jednoj prodavnici, pa je zbog toga dobio uslovnu osudu jer je priznao delo na sudu.

Kaja Ostojić i Nikola Dragojlović

Kaja Ostojić je sa 19 godina uplovila u bračne vode s Nikolom Dragojlovićem, s kojim je dobila ćerku Nikolinu.

Kaja Ostojić
foto: Damir Dervišagić

Njihova ljubav se ubrzo ugasila i par se rastao. Nekoliko godina kasnije Nikola je zbog posedovanja narkotika i napada na službeno lice izdržavao trogodišnju kaznu. Prilikom hapšenja kod njega je pronađeno 60 grama kokaina pa je Kaja morala da proredi kontakt s bivšim suprugom. Međutim, ovaj žestoki momak je uspeo da pobegne iz zatvora Zabela, što je pevačicu tada ostavilo u šoku.

Prethodnih godina njih dvoje su se često prepucavali po novinama i optuživali jedno drugo za razne stvari.

Stoja Novaković i nesreća s mužem

Stojanka Novaković Stoja izgovorila je sudbonosno „da” sa samo 16 godina, a ubrzo nakon toga postala je udovica. Ime njene prve velike ljubavi nije poznato javnosti jer pevačica nikad nije htela da priča o tragediji koja ju je zadesila.

Stoja
foto: Nemanja Nikolić

Svojevremeno je ispričala da joj je prvi suprug posle tri godine braka poginuo u saobraćajnoj nesreći, ali su novinari došli do šokantnog podatka da se Stojin prvi muž ubio. Meštani sela Perlez, koje se nalazi pokraj Zrenjanina, pričaju da je pevačicin muž skočio u reku, gde se i udavio, jer njegovi roditelji nisu prihvatili Novakovićevu za snajku. Njima je smetalo što je ona bila kafanska pevačica.

- Dan posle sahrane moj sin i ja smo došli kući i više nismo imali prava ni na šta... Morali smo da izađemo iz kuće, jer je tako njegova familija želela. Nikad me nisu voleli zato što sam siromašno dete i zato što sam se mlada udala za njega. Taj dan sam bukvalno išla ulicom s detetom, bez garderobe, igračaka, bez ičega i vrištala sam na sav glas, baš mi je bilo jako loše. Gledam u dete i idem, a ne znam gde... Otac je bio jako strog i rekao je da ako se udam , više ne dolazim, a ja sam to shvatila bukvalno i nisam smela da idem kod roditelja, nekako nisam htela da oni budu u pravu - ispričala je ranije za medije Stoja.

Ana Sević i Darko Lazić

Ana Sević i Darko Lazić upoznali su se u „Zvezdama Granda”, gde su oboje bili takmičari. Brzo je planula ljubav između njih, a isto tako brzo su uplovili i u bračnu zajednicu i dobili dete. Nekoliko godina je bilo sve idilično dok Ana nije rešila da se razvede od Darka. U početku nije govorila o razlozima za krah braka, ali se kasnije sve saznalo.

Darko Lazić
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Kada je Lazić pre nekoliko godina doživeo saobraćajnu nesreću, u njegovoj krvi pronađena je veća količina alkohola i kokaina, pa su izvori bliski Darku pričali da je to bio razlog zbog kojeg je Ana odlučila da mu okrene leđa. Pored toga, problem su bili i veliki dugovi koje je folker imao, iako je bio jedan od najtraženijih i najpopularnijih pevača.

Anabela i Gagi Đogani

Srpski dens duo Fanki Dži, koji su činili Gagi Đogani i Anabela Atijas, harao je devedesetih godina muzičkom scenom, a kako je njihov brak pukao, tako se raspala i ova grupa.

Anabela Atijas
foto: Dragana Udovičić

Atijasova je svojevremeno pričala da su bračni problemi počeli zbog denserovih poroka. Naime, on je upao u probleme sa alkoholom i narkoticima. Kasnije je javno priznao da je uzimao kokain i sedative. Uz sve to, bio je i u finansijskoj krizi.

Nakon ljubavnog kraha sa Anabelom, Gagija su nastavile da prate nedaće. Njegova tadašnja devojka Milena Mikić optužila ga je za zlostavljanje, zbog čega ga je 2017. sud osudio na tri godine uslovne kazne za krivično delo nasilje u porodici, a nije tajna ni da je nekoliko puta nasrnuo i na Atijasovu tokom braka, ali mu se tada nije sudilo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track