04:03

ŽELIMO OŠTRIJE PREGOVORE I ČVRĆI STAV PO PITANJU KIM! TO JE USTUPAK! Prvo tablice, pa DOKUMENTA, i više nam NEMA ŽIVOTA OVDE!

uživo uključenje iz zvečana

AKO NAM OVO BUDU TRAŽILI, NAMA ŽIVOTA OVDE NEMA! Nevena iz Zvečana za Kurir TV: Nema ko da nas štiti, svaki dan gledamo DUGE CEVI

SRBI NA KIM -

Nevena Milosavljević, profesorka književnosti i srpskog jezika iz Zvečana, koja je juče učestvovala na protestima u Kosovskoj Mitrovici, uključila se uživo u jutarnji program Kurir TV.

Nevena Milosavljević
foto: Kurir tv

Na jučerašnjem skupu svoje nezadovoljstvo su izrazile upravo žene.

- Upravo su majke najnezadovoljnije. Sve ovo utiče na porodicu, ako izuzmemo politiku, najviše utiče na običan narod. Svaki dan je neizvestan, da li će se ići u školu, da li će nekog presresti, da li će upotrebiti prekomernu silu pri pretresu i ne sviđa nam se uopšte gde ovo ide - rekla je ona.

tablice, Kosovo, RSK tablice, KM tablice
foto: Kosovo online printscreen

Odlaganje odluke o tablicama je nešto što je prokomentarisala kao ustupak.

- Stalno nešto traže od nas. Mislim da bi naša pregovaračka snaga mora biti čvrća i jača. Sledeća na tapetu su lična dokumenta , a posle toga nam ovde života nema - rekla je Milosavljević.

KiM
foto: Kurir tv

Da li se narod oseća bezbedno na KiM Milosavljević je prokomentarisala da su Srbi naviknuti da se sami štite.

- Uopšte nije tako da smo sa druge strane zakona. Sama činjenica da nema policije koja bi štitila Srbe je strašna. Navikli smo da se sami štitimo, da vidimo duge cevi, iako se na tako nešto ne može navići, naviknuti smo - ispričala je Milosavljević.

KiM
foto: Kurir tv

A o budućnosti života Srba na KiM ona je rekla:

- Kada znate da ne može niko da vas zaštiti onda ovde života i nema. Mi jako, jako dugo živimo na ivici zakona, a zapravo smo u prirodi jedan miran narod - rekla je MIlosavljević.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja