"IDEJA VELIKE ALBANIJE NIKAD NIJE UMRLA!" Stručnjaci za Kurir TV: Više nije na delu ništa drugo osim PRIMITIVIZMA ALJBINA KURTIJA
Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

kim

"IDEJA VELIKE ALBANIJE NIKAD NIJE UMRLA!" Stručnjaci za Kurir TV: Više nije na delu ništa drugo osim PRIMITIVIZMA ALJBINA KURTIJA

SRBI NA KIM -

KIM, Velika Albanija i mogućnosti Srbije da brani svoje nacionalne interese. Zastave Velike Albanije šire se na KiM, čak i pored srpskih manastira i crkvi!

Velika ALbanija
foto: kurir tv

Vučić kaže i da premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti računa na silu zapadnih zemalja kao i da situacija na KiM vri, da je svima prekipelo. Kurti neće da poštuje dogovore.

UCK
foto: Kurir tv

Dejan Miletić,predsednik Centra za proučavanje globalizacije i Perko Matović, iz Centra za nacionalnu politiku o ovoj temi razgovarali su sa voditeljkom emisije Redakcija Oljom Lazarević u jutarnjem programu Kurir TV.

01:57

Ne napadaju Srbe jer im više nisu pretnja. Posao je završen

- U kom kontekstu treba posmatrati sve ovo, ako Kurti vrši neosnovan pritisak pomeranjima datuma - rekao je Miletić.

- Oni samo nameću svoju neodgovornu politiku, ali sad su prevazišli i zapadna očekivanja - istakao je Miletić i dodao je da su čak i u Bujanovcu podigli zastavu što je sistemsko i etničko čišćenje.

rEDAKCIJA, Velika ALbanija
foto: kurir tv

Oživljene ideje velike Albanije nikad nisu zamrle samo su se drugačije predstavljale javnosti.

- Pre neki dan održano je zajedničko redovno zasedanje albanske vlade i Prištine. Ta ideja je postala smešna, ali kada je krenuo taj njihov nacionalni zanos, kada su uz pomoć NATO pakta 1999. godine očistili KiM od većine Srba sa relativnim uspehom, mogli smo da shvatimo ovo kao pretnju. Sada vidimo samo privitivizam i revanšizam - rekao je Matović.

rEDAKCIJA, Velika ALbanija
foto: kurir tv

Na navode Edija Rame da će priznanje Kosova i Metohije doći kad-tad, Miletić je rekao da to uopšte nije prijatno.

- To je propali projekat zapada. Međutim, oni i kod svojih glasača osvešćuju tu mogućnost širenja velike Albanije i poruka budućim generacijama kako da razmišljaju - rekao je Miletić.

Darinka Jović, jedina srpkinja u selu Svinjare na KiM, koje je, inače, potpuno naseljeno albanskim narodom, kaže da sada nema problema, u poređenju sa prethodnim godinama kad joj nisu davali mira.

01:57

Ne napadaju Srbe jer im više nisu pretnja. Posao je završen

- Da, sada može da živi sa Albancima! Videli sam otelotvorenje onoga što je situacija svih Srba na Kosovu i Metohiji! Rekla je da može da živi sa komšijama, a to je rekla jer tamo Srba više nema. Ona im više ne predstavlja pretnju i zato su je ostavili na miru - rekao je Matović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track