GEST MONAHA HILANDARA: I oni brinu za Srbe na KiM! Petrovićima iz Orahovca poklonili 20.000 litara vina i pokazali im da NISU SAMI
Foto: Printskrin / You Tube

iz sopstvene vinarije

GEST MONAHA HILANDARA: I oni brinu za Srbe na KiM! Petrovićima iz Orahovca poklonili 20.000 litara vina i pokazali im da NISU SAMI

SRBI NA KIM -

Manastir Hilandar na Svetoj Gori u Grčkoj pokloniće 20 hiljada litara vina iz sopstvene vinarije porodici Petrović iz Orahovca na Kosovu i Metohiji kojima je policija privremenih institucija oduzela vino suprotno svim zakonima i propisima, odnosno kao vid odmazde zbog učestvovanja u filmu o nobelovcu Peteru Handkeu.

Manastir Hilandar je kontaktirao sa porodicom Petrović iz Orahovca sa namerom da podrži njihovu borbu za opstanak na KIM i pokloniće im 20 hiljada litara hilandarskog vina.

Srđan Petrović je prihvatio poklon i kazao da mu je vino oduzeto samo zato što je glavni akter filma "Čekajući Handkea" koji govori o položaju Srba na Kosovu i Metohiji i njihovoj borbi za opstanak.

Oduzimanje vina nema nikakvog utemeljenja u zakonima i propisima, a manastir Hilandar kao kuća svih Srba posebno brine za Srbe na KIM. Srđan i njegova porodica nisu sami, Hilandarci su sa njima i svim Srbima na KIM.

Na ovaj način bar delom će biti nadoknađena šteta načinjena Petrovićima nasilnim i protivpravnim oduzimanjem vina iz njihove vinarije u Velikoj Hoči. Hilandarsko vino Petrović će skladištiti u centralnoj Srbiji, kako ponovo ne bi došlo do oduzimanja.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track