"PLAN ZA OTIMANJE KIM OD SRBIJE DATIRA OD 80-tih" Ekspert o našim i evropskim blokadama: U saopštenju piše da mi pravimo problem!
Foto: AP Marjan Vucetic, Kurir Televizija

kurir tv

"PLAN ZA OTIMANJE KIM OD SRBIJE DATIRA OD 80-tih" Ekspert o našim i evropskim blokadama: U saopštenju piše da mi pravimo problem!

SRBI NA KIM -

Noć na severu Kosova protekla je mirno, ali je sever pokrajine i dalje blokiran od strane policije i građana, a preko prelaza Brnjak i Jarinje ne može se ni peške.

Iako je na barikadama mirno, tenzije su visoke, a građani zabrinuti.

Osnovne i srednje škole na severu KiM ne rade i ne zna se do kada će biti takva situacija.

01:32

PLAN RASPADA JUGOSLAVIJE BIO JE U HRVATSKOJ I KIM? Stručnjak ŠOKIRAO situacijom na Kosovu: U saopštenju piše da mi pravimo problem

Povodom obrazloženja situacije na Kosovu, gost "Pulsa Srbije" bio je Zoran Anđelković, bivši predsednik Izvršnog veća AP Kosovo.

- Na žalost nije posle vikenda ovako dramatično, to se događa cele godine faktički. Od početka godine su krenule provokacije i pokušaji da se izazove ozbiljniji incident. Doduše, Srbi na severu Kosova su svesni toga. Rukovodstvo Srbije i predsednik pozivaju na uzdržanost i mir, ne samo jer nam je to potrebno, već i zbog pokaja da dovedu Srbe u stanje sukoba. U tom scenariju, Kurti očekuje da optuži Srbe za izazivanje sukoba i da tako dobije podršku onih koji ga podržavaju - rekao je Anđelković.

Pritom je rekao da je video saopštenje američke ambasade, kao i to da oni pozivaju da se sklone barikade.

- Video sam sinoć saopštenje američke ambasade i Velike Britanije, oni pozivaju da se sklone barikade jer to nije demokratski i da Srbi prave problem. U Holandiji se dogodila situacija kada su seljaci sa traktorima blokirali puteve ka farmi i tada im niko nije rekao da to nije demokratski ili u Parizu kada su blokirali glavni grad. Kako nije demokratski suprostaviti se nasilju - rekao je Anđelković.

Zoran Anđelković
foto: Kurir televizija

Potom se osvrnuo na korene problema na KiM.

- Plan da se zauzme teritorija Republike Srbije, nastao je mnogo ranije, krajem 80-tih godina, kada su svi pričali da Jugoslavija treba da se raspadne na 8 delova. Rekli su da će cepanje biti u Hrvatskoj i KiM. Čak i 90-tih godina kada su krenuli napadi OVK-a, to nije bila slučajnost - rekao je Anđelković.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track