LJUBAV ANE I DALIBORA VUKOVIĆA IZ ZVEČANA SE UMNOŽAVA: Episkop Teodosije krstio im 11. dete! Jedna stvar im je ulepšala život
Episkop Teodosije sa porodicom Vuković, Foto: Eparhija Raško-prizrenska

ništa nije preče od porodice

LJUBAV ANE I DALIBORA VUKOVIĆA IZ ZVEČANA SE UMNOŽAVA: Episkop Teodosije krstio im 11. dete! Jedna stvar im je ulepšala život

SRBI NA KIM -

Episkop raško-prizrenski Teodosije, krstio je pre nekoliko dana 11. dete porodice Vuković iz Žitkovca kod Zvečana, davši mu ime Savo.

Episkopu je na krštenju sasluživao nadležni paroh protojerej Miloje Peteonijević, uz prisustvo porodice i prijatelja porodice Vuković.

Kako se navodi na sajtu Eparhije raško-prizrenske, ljubav Ane i Dalibora Vukovića se umnožava, za njih su deca dar od Boga i njihov centar sveta. Obaveze im ne padaju teško, jer im od porodice ništa nije preče.

Porodica Vuković
Porodica Vukovićfoto: Eparhija Raško-prizrenska

Ana je rodom iz južnog dela Kosovske Mitrovice, Dalibor iz Drenice. U Kosovskoj Mitrovici živeli su kao podstanari.

U saopštenju eparhije dodaje se i da je Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa Eparhijom raško-prizrensko ovoj porodici sagradila kuću u Žitkovcu kod Zvečana. Selo je, kažu, za decu najbolje rešenje.

- Mnogo je lepši ovaj sistem života, kada moja deca mogu da se igraju sa životinjama - rekao je Dalibor Vuković.

Ana Vuković, majka jedanaestoro dece, dobitnica je ordena Carice Milice mati Evgenije.

Radost sa krštenja se kasnije nastavila i u kući porodice Vuković, koja Svetog Alimpija Stolpnika proslavlja kao zaštitnika i krsnu slavu.

Kurir.rs

Bonus video:

05:20

KURTIJU NISU BITNI ŽIVOTI LJUDI! Stručnjaci: Od 2013. nismo bili bliže sukobu! POSTOJE DVA NAČINA DA SRPSKA VOJSKA UĐE NA KiM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track