"AKO KRENU SILOM, SILOM ĆEMO ODGOVORITI" Pukovnik Stević: Odakle ambasadoru pravo da komentariše unutrašnju politiku Srbije?
Foto: Kurir televizija, screenshot

SRBI NA KIM

"AKO KRENU SILOM, SILOM ĆEMO ODGOVORITI" Pukovnik Stević: Odakle ambasadoru pravo da komentariše unutrašnju politiku Srbije?

SRBI NA KIM -

Profesor dr Velibor Stević, pukovnik i profesor Boris Bratina, sa Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici gostovali su jutros u studiju Kurir TV i diskutovali na temu KIM.

Veljko Stević, Boris Bratina
foto: Kurir tv

Kako EU nije jasno osudila zapaljivu retorku Prištine, odnosno premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, koja se odnosi na Srbe na barikadama, da pri uklanjanju barikada neće prezati da upotrebi silu, pa makar to značilo i smrt građana koji su na barikadama stručnjaci su izneli svoja očekivanja.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da su izjave nemačkog ambasadora Nemačke u Prištini Jerna Rodea o uklanjanju barikada ''zaista nečuvene'' i to, kako je dodala, na više nivoa.

- Prvo ambasador, ko je on? Odakle njemu pravo da on daje takve izjave, za unutrašnje stanje u Srbiji?- započeo je Stević, koji je okarakterisao ambasadorove izjave kao glupe:

- Mali Kurti kako sam više puta rekao, on koristi. Ako krenu silom - silom ćemo im odgovoriti! Branićemo našu svetu zemlju! Kosovo i Metohija ima 1994 pravoslavnih toponima! Na svaka dva kilometra nalazite po jedan pravoslavni toponim. Od 1119. godine u svetskim dokumentima pominje se Prizren, a unašim i mnogo ranije: Pećka, Gračanica. Knez Vladislav je dozvolio Albancima, da siđu i da dođu na KIM - rekao je oštro Stević, nazvavši Albance nomadima.

04:02

Prvo ambasador, ko je on? Odakle njemu pravo da on daje takve izjave, za unutrašnje stanje u Srbiji?

Voditeljka Olja Lazarević nazvala je barikade jedinim alatom koji Srbi sad imaju u cilju odbrane.

- Ja sam rođen na KIM! Ako ti Nemci jesu toliki demokrati zašto naši Lužički Srbi u njihovoj državi nemaju nikakva prava? - rekao je on.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track