NASTAVLJENI MIRNI PROTESTI SRBA NA KOSOVU: U Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku, građani uznemireni zbog prebijanja dece
Foto: Kosovo online Youtube Printsceen

pune tri nedelje

NASTAVLJENI MIRNI PROTESTI SRBA NA KOSOVU: U Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku, građani uznemireni zbog prebijanja dece

SRBI NA KIM -

Mirni protesti ispred opštinskih zgrada u Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku zbog upada kosovskih specijalaca, nametanja nelegitimnih albanskih gradonačelnika i hapšenja Srba nastavljaju se i danas, a među okupljenima je vidno uznemirenje zbog jučerašnjeg prebijanja dvoje srpske dece u Žitkovcu od strane pripadnika Kosovske policije.

Taj događaj je glavna tema među okupljenima u Zvečanu, a posebno su potresene žene nakon svedočenja majke prebijene dece od 15 i 17 godina Marije Radosavljević za Kosovo onlajn, koja je rekla da je sina i kćerku zatekla sa puškama iznad glave i da nijednoj majci ne bi poželela ono što je ona doživela.

Kako javlja reporter Kosovo onlajn iz Leposavića, Srbi i danas, pune tri nedelje, protestuju ispred opštinske zgrade, koju i dalje obezbeđuju pripadnici Kfora.

I ovde vlada vidno uznemirenje zbog novih neosnovanih hapšenja Srba i prebijanja maloletne dece u Žitkovcu. Građani javljaju i da u obližnjim selima patroliraju oklopna vozila specijalnih jedinica kosovske policije.

Meštani Leposavića, kao i drugih opština na severu, i dalje stoje iz svojih stavova i zahtevaju da se pripadnici specijalne policije i novi gradonačelnik koji je 21 dan u zgradi opštine povuku sa severa Kosova, kao i da budu oslobođeni svi nevino uhapšeni Srbi.

Noć u Leposaviću je protekla mirno, ali se i dalje dva oklopna vozila specijalaca nalaze iza opštinske zgrade gde je oko njih i nekoliko vozila Kfora ostala bodljikava žica.

Policija tzv. Kosova odbacila je navode Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju da su njeni pripadnici tukli dvoje maloletnika koji su se vozili motorima-kvadovima u selu Žitkovce u opštini Zvečan.

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track